Rastislav Búgel Iné športy

Volejbalistky bojujú o bronz: Domáce zakopnutie ich stavia do nevýhodnej pozície!

Nitrianske volejbalistky z tímu UKF Nitra bojujú v závere ženskej extraligy o bronzové medaile. Séria hraná na tri víťazné zápasy sa presunula pod Zobor.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky bojujú o bronz: Domáce zakopnutie ich stavia do nevýhodnej pozície!
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: Dnes24.sk

V závere ženskej volejbalovej extraligy pokračuje celok Volley project UKF Nitra v boji o bronzové kovy. Súperom v tomto ťažkom boji sa nitrianskym volejbalistkám stali súperky z Pezinka.

Séria hraná na tri víťazné stretnutia má zatiaľ jednu zvláštnosť. To je fakt, že ani jednému z tímov sa nepodarilo vyhrať na domácej palubovke a dôležité víťazstvá zbierajú „vonku“ . Tento trend pokračoval aj v treťom zápase série, druhom na pôde Nitry.

Hosťujúce volejbalistky mali už od úvodu viac z hry a s domácim celkom si poradili pomerne hladko. Nitra nedokázala uhrať ani jediný set a tak bolo rozhodnuté už za 76 minút. Pezinok sa tak za stavu 3:0 ujal vedenia v sérii 2:1 a je len zápas od zisku medailí.

Volley project UKF Nitra – VTC Pezinok 0:3 (-23, –18, –18)

Ľuboš Červeň, tréner Nitry: „Neostáva mi nič iné, len pogratulovať Pezinku k víťazstvu. Dnes boli lepší, hrali oveľa odvážnejšie ako my a zvíťazili zaslúžene. Dnes to bolo o prílišnom chcení a strachu z toho, že urobíme chybu. Nedá sa hrať tak, že sa budú lopty uhrávať a dúfať, že súper urobí chybu. Zatiaľ to vyzerá aj na tlak domáceho publika, lebo doma sme dva zápasy prehrali, v Pezinku vyhrali, preto dúfam, že v piatok budeme úspešní a v stredu sa posledný zápas odohrá na našom ihrisku.“

Pavel Bernáth, tréner Pezinka: „Dnes sme hrali naozaj dobre. Urobili sme málo chýb, súpera zatlačili a to rozhodlo. Ak však chceme medailu, potrebujeme vyhrať ešte jeden zápas.“

Nitra: Stümpelová 6, D. Hradecká 3, Richweissová 9, Grulišová 11, Lech-Vlk 9, Kosiak 4, libero L. Hradecká (Behúnová 1, Frindtová 0, Skydan 2, Mikulajová 1). Tréner: Ľ. Červeň.

Pezinok: Cagáňová 9, Marjenková 13, Skalová 7, Hinzellerová 8, Patschová 1, Kostelanská 5, libero Fábryová (Grolmusová 0). Tréner: P. Bernáth.

Fotografie z prvého domáceho zápasu série si môžete pozrieť po kliknutí SEM!

Foto: Monika Földešiová

Zdroj: Nitra24.sk/ SVF.sk

UKF Nitra v boji s Pezinkom o tretie miesto
27
Galéria
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM