Rastislav Búgel Iné športy

Volejbalisti Prešova sa s Nitrou potrápili: Zápas sa rozhodoval až v tajbrejku!

9. kolo skupiny o 1.-6. miesto volejbalovej extraligy mužov prinieslo súboj domácej Nitry s hosťujúcim Prešovom. Vyrovnaný zápas sa rozhodoval až v tajbrejku.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti Prešova sa s Nitrou potrápili: Zápas sa rozhodoval až v tajbrejku!
Foto: Monika Földešiová

V 9. kole skupiny o 1. – 6. miesto volejbalovej extraligy mužov privítala domáca Nitra volejbalistov z Prešova. Vo vyrovnanom zápase videlo niekoľko desiatok divákov kvalitný volejbal.

Rozhodnutie v tajbrejku

Hneď prvý set zvládli domáci volejbalisti lepšie, no bol to nesmierne vyrovnaný súboj. Podobný obraz mal aj ďalší priebeh stretnutia. Výborná hra pokračovala na oboch stranách siete. Dva nasledujúce sety uchmatli hráči Prešova. V štvrtom dejstve opäť zabrali nitrianski volejbalisti a dotiahli zápas do tajbrejku. V ňom mali viac šťastia Šalatovi zverenci.

VK Ekonóm SPU Nitra – VK Mirad Prešov 2:3 (22, –23, –19, 19, –12)

Daniel Oravec, tréner Nitry:

„Po dlhej dobe sa hral opäť volejbal. Už tento výsledok a náš prvý bod nás posunie ďalej. Ja som mal veľkú túžbu vyhrať, ale v tom poslednom sete súper jednoznačne lepšie podával a my sme horšie prihrávali. Dúfajme, že to bude stále lepšie a lepšie a tí chlapci sa dostanú zo zdravotných problémov. Na prípravu na play-off máme ešte 10 dní. “

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova:

„Z nášho pohľadu to bol veľmi dôležitý zápas, chceli sme získať 3 body a zabojovať o lepšiu pozíciu v tabuľke, ale tento zámer sa nám nepodarilo splniť. Domáci nás nepustili k našej hre, zo začiatku sme boli veľmi opatrní na servise a nechali sme hrať Nitru to, čo vie. Potom sme sa v ďalších 2 setoch zlepšili a 4. set sme opäť nezvládli. Vďaka bojovnosti v 5. sete sme získali aspoň tie 2 body. Pravdepodobne nás čaká v play off Prievidza a tam sa budeme snažiť dostať do bojov o medaily.“

VK Ekonóm SPU Nitra - VK Mirad Prešov 2:3
22
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM