Rastislav Búgel Samospráva

Voľby do VÚC: Účasť vo voľbách je zatiaľ v Nitre nízka!

Nitrianske volebné miestnosti veľa voličova zatiaľ neprilákali. Ľudia sa k urnám nehrnú.

Ilustračný obrázok k článku Voľby do VÚC: Účasť vo voľbách je zatiaľ v Nitre nízka!
Zdroj: Dnes24.sk

Voľby na post predsedu a poslancov Nitrianskeho kraja majú zatiaľ pokojný priebeh. Priamo v meste pod Zoborom počas dňa zatiaľ riešili iba jeden väčší problém. Obvodná komisia riešila problém so zapísaním voliča do zoznamu. Ten však patril do vedľajšieho okrsku.

Nízka účasť

Voľby do VÚC zrejme nebudú lámať rekordy účasti voličov. „Zatiaľ je účasť pomerne nízka. Ľudia sa nám sem nehrnú. Uvidíme, či sa to zmení pred uzavretím volebných miestností,“ povedali nám v jednej z okrskových volebných komisií. Podobne to vidia aj v ostatných volebných okrskoch v meste pod Zoborom. „Účasť na voľbách je nízka. Väčší záujem o vyplnenie hlasovacích lístkov majú skôr seniori a starší ľudia. Mladých sme tu zatiaľ mali pomenej,“ povedali nám v ďalšom volebnom okrsku.

Volíme predsedu a poslancov

Vo voľbách do VÚC rozhodujú voliči o menách predsedov samosprávnych krajov a krajských poslancov. V Nitre na post poslanca kandiduje 255 ľudí, z tohto počtu je 73 kandidátov z okresu Nitra. Šťastie sa napokon usmeje na 54. O post župana sa prihlásilo sedem kandidátov, všetko muži.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM