Rastislav Búgel Rôzne

Voľby do Európskeho parlamentu: V Nitre k urnám prilákali seniorov

Voľby do Európskeho parlamentu pritiahli k volebným urnám klientov Zariadenia pre seniorov Zobor v Nitre. Nitrianski seniori patria v tomto meste tradične k najdisciplinovanejším voličom.

Ilustračný obrázok k článku Voľby do Európskeho parlamentu: V Nitre k urnám prilákali seniorov
Zdroj: TASR

Príspevková organizácia mesta sa nachádza v zrekonštruovanej budove bývalej Detskej nemocnice na Jánskeho ulici. Členovia volebnej komisie prišli do zariadenia dopoludnia s prenosnou urnou. Momentálne je v ňom umiestnených 150 klientov. „Nie všetci tu majú trvalý pobyt. Klienti s trvalým pobytom však volili všetci. Tí, čo voliť nemohli, boli sklamaní,“ skonštatoval pracovník zariadenia. Nejednotne nastavené podmienky na rôzne druhy volieb robia seniorom problémy, potvrdila už počas volieb do vyšších územných celkov riaditeľka zariadenia Viera Škablová.

Seniori podľa vlastných slov majú predstavu o fungovaní Európskeho parlamentu a vedia, o čom sa v dnešných voľbách rozhoduje. „Mali sme počas týždňa školenie, počas ktorého nám všetky otázky, týkajúce sa eurovolieb, kompetencií a fungovania únie, vysvetlila kultúrna pracovníčka zariadenia,“ potvrdili.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM