Komunálne voľby

Vo voľbách porazil bývalú starostku: Dva dni od vymenovania sa VZDAL funkcie!

V jednej z obcí neďaleko Nitry musia riešiť poriadne kurióznu situáciu. Starosta sa vzdal svojej funkcie iba dva dni po zložení sľubu.

Ilustračný obrázok k článku Vo voľbách porazil bývalú starostku: Dva dni od vymenovania sa VZDAL funkcie!
Zdroj: TASR/František Iván

Novozvolený starosta Tajnej v okrese Nitra Karol Ondráška sa dva dni po zložení sľubu vzdal funkcie starostu. Svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že nedokáže niesť zodpovednosť za projekty, ktoré majú krkolomné termíny ukončenia, a tiež neskúsenosťou začiatočníka.

Podali výpovede

Za svoje rozhodnutie sa ospravedlnil poslancom obecného zastupiteľstva i občanom obce. „Budem sa strániť obecnej politiky, lebo mi to osobná zodpovednosť nedovolí,“ skonštatoval.

Ondráška zároveň upozornil aj na výpovede na obecnom úrade bezprostredne po voľbách. O výpovede dohodou požiadali účtovníčka, administratívna pracovníčka i upratovačka.

Prečítajte si tiež

„Neviem si vysvetliť personálne výpovede na dohodu, pri ktorých bolo zrejmé, že uškodia fungovaniu obce. Rozumnejší krok by bola dvojmesačná výpovedná lehota, počas ktorej by sa zaučilo nové obsadenie obecného úradu,“ skonštatoval.

Presvedčil voličov

Karol Ondráška kandidoval vo voľbách ako nezávislý. Z celkového počtu 174 platných hlasovacích lístkov odovzdaných pre voľby starostu získal 101 hlasov, čo predstavuje 58,04 percenta. Jeho protikandidátkou bola bývalá starostka Gabriela Šplehová (Hlas-SD, Smer-SD). Ondráška sa svojho mandátu vzdal k 1. decembru.

Od 2. decembra zastupuje starostu v plnom rozsahu na základe poverenia obecného zastupiteľstva Juraj Pénzeš.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM