Nikoleta Kováčová Kultúra

VNUK modrovlasej babky v Nitre: Autor projektu BLUE.GRANDMA bude mať výstavu a diskusiu

Instagramový účet slovenskej babky s modrými vlasmi sleduje takmer 36-tisíc ľudí. Medzi nimi aj mnohé známe tváre. Fenomén vytvoril dokumentarista a fotograf Marek Pupák.

Ilustračný obrázok k článku VNUK modrovlasej babky v Nitre: Autor projektu BLUE.GRANDMA bude mať výstavu a diskusiu
Zdroj: Blue.Grandma

Vyštudoval odbor Filmová dokumentárna tvorba na Akadémii umení v Banskej Bystrici. Za filmovú dokumentárnu tvorbu bol ocenený na slovenských i medzinárodných súťažiach. No ide mu aj fotografia, čoho dôkazom je niekoľkonásobné víťazstvo na Slovak Press Photo.

Legendárna babka

Obe vášne Marek Pupák spojil do časozberného fotografického dokumentu, ktorý Slovensko pozná ako instagramový účet Blue.Grandma. Autenticky v ňom zaznamenáva vzťah so svojou babkou. Modrovlasú dôchodkyňu sleduje takmer 36-tisíc ľudí.

Stretla sa s exprezidentkou, bola v talkšou Adely Vinczeovej, podávajú si s ňou ruku známe osobnosti. Aj o nej bude reč v nedeľu na diskusii s jej vnukom.

Marek Pupák 7. júla 2024 otvorí na nitrianskom Hideparku svoju fotovýstavu. No a nezostane iba pri tom. Od 16:30 h je v rámci podujatia Nedeľný čil naplánovaná aj diskusia s ním.

Swapy, workshopy, divadlo, hudba

Nedeľný čil už tradične ponúkne program pre deti aj dospelých. Okrem výstavy fotografií a diskusie s autorom projektu Blue.Grandma je pripravený swap rastlín, ale aj oblečenia, workshopy, vystúpenie DJ-a aj divadlo pre najmenších.

Program sa začína o 15. hodine na Hideparku.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM