Rastislav Búgel Samospráva

VIZUALIZÁCIA: Pozrite si, ako má vyzerať nový aquapark v Nitre

Nitrania by sa už onedlho mali dočkať výstavby vodného parku. Pozrite si zaujímavé vizualizácie pripravovaného aquaparku.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIA: Pozrite si, ako má vyzerať nový aquapark v Nitre
Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch nitrianskeho kúpaliska v parku na Sihoti by mohol už onedlho začať vyrastať nový aquapark. Za vizualizáciami investície, ktorá by mala stáť približne 17 miliónov eur, stojí Branislav Hovorka a Martin Paulíny z Banskej Bystrice.

Celoročné využitie

„Nový aquapark bude vlastne rekonštrukciou a rozšírením existujúceho kúpaliska za účelom jeho celoročného využitia v modernom prevádzkovom a hygienickom štandarde, pričom východiskom nášho návrhu je hlavne reakcia na pomery v lokalite a snaha o ich čo najlepšie využitie v prospech budúcej prevádzky,“ informuje Martin Paulíny.

Prehľadné rozloženie

Nový aquapark by mal byť s ohľadom na rodinnú klientelu užívateľsky veľmi prehľadný. „Bude sa skladať z letnej vonkajšej terasy s bazénmi a atrakciami, kompaktného celoročne využívaného objektu kruhového pôdorysu s veľkou centrálnou bazénovou halou a parkoviska v mieste existujúcich plôch dopravy,“ informuje Paulíny.

Nechcú krikľavý zábavný park

V suteréne hlavnej multifunkčnej stavby by sa malo nachádzať celé technické a prevádzkové zázemie. Na prízemí sa uvažuje s umiestnením parných sáun prístupných z bazénovej haly, či v záväznosti na vstupný foyer s kaviarňou. Na poschodí budú šatňové priestory a rozsiahlejší wellness. Na druhom poschodí bude reštaurácia, priestory fitness centra, masáží a regenerácie. „Zrejme by pod starobylým Nitrianskym hradom nemal vzniknúť krikľavý zábavný park, myslíme si, že by tam mal vzniknúť objekt výtvarne kvalitný. Toto je dôvod jednoduchej geometrie aj umierneného farebného riešenia fasád celoročného objektu a jeho navrhovanej zelenej strechy,“ informuje Martin Paulíny.

Pozrite si vizualizácie pripravovaného aquaparku v našej galérii!

Vizualizácie nitrianskeho Aquaparku
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM