Marek Šebeňa Hokej

Víťazstvo Trenčína nad Nitrou s nevídaným gólom

V úvodnej tretine toho zaujalo len veľmi málo, väčšinou iba individuálnych akcií, na ľade prevládal len boj. Preto padol iba jediný gól, v 15. min domáci O. Ďuriš zakončil presilovkovú akciu a zblízka doklepol puk za brankárov chrbát.

Hostia do prostrednej časti v snahe vyrovnať viac zamestnávali domáceho gólmana V. Kováča, no ten viackrát svojich podržal. Zápasu však stále chýbala vyššia herná kvalita, tempo i pekné hokejové akcie, ktoré by riedko zaplnené tribúny zaujali.

V treťom dejstve sa to aspoň o trochu zlepšilo a stretnutie sa zdramatizovalo. Hostia boli stále zbrklí v zakončovaní a v 48. min za to pykali, keď M. Filo bekhendovou dorážkou z uhla prekvapil Laca a puk sa odrazil do bránky. Už o necelú minútu T. Chrenko skorigoval opäť na rozdiel jedného gólu, ale Trenčín obrat nepripustil. V 52. min Filovu strelu dorazil z bezprostrednej blízkosti do siete Tybor, pričom domáci nevyužili aj ďalšie veľké príležitosti. Na Uhnákovo zníženie po neprehľadnej skrumáži pred bránkou zakrátko odpovedal šikovnou strelou od mantinelu po ľade Gašparovič a domáci si už víťazstvo nenechali ujsť. V 58. min ho ešte prikrášlili kurióznym gólom Turoňa, ktorý vysokým lobom spred vlastnej bránky prekvapil gólmana Laca, a ten si puk lapačkou zrazil za chrbát.

Juraj Jakubík (asistent trénera Trenčína): „Súper prejavil svoje vysoké sebavedomie, preto nás teší, že sme tento náročný zápas dokázali zvládnuť. Naši mladí hráči sa presadili a ukázali spôsob, akým by to mohlo ísť v ďalších zápasoch. Vyhrali sme zaslúžene vďaka výbornému výkonu celého mužstva. Osobitne musím pochváliť brankára Kováča, ktorý nás výrazne podržal.“ Branislav Okuliar (tréner Nitry): „Bol to vyrovnaný zápas, v ktorom bol náš súper šťastnejší a podarilo sa mu streliť aj šťastnejšie góly. Pochválil som hráčov za ich výkon, pretože sme sa snažili hrať a bojovať až do konca. Znížili sme náskok domácich, ale po našich malých chybách sme si tento zápas pokazili.“

**Dukla Trenčín – HK Nitra 5:2 (1:0, 0:0, 4:2) **Gól: 15. O. Ďuriš (M. Filo, Tybor), 48. M. Filo (Ölvecký, Pardavý), 52. Tybor (M. Filo, O. Ďuriš), 56. Gašparovič (Ölvecký, T. Melichárek), 58. Turoň (Ölvecký, Pardavý) – 49. T. Chrenko (S. Saliji, Fabian), 55. Uhnák (M. Štefanka, G. Saliji) Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Ďurák (Nitra) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Jonák – J. Jankovič, Brath, 1920 divákov

zdroj: Hokejportal.sk

Víťazstvo Trenčína nad Nitrou s nevídaným gólom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM