Rastislav Búgel Hokej

Víťazná séria Nitry je minulosťou: Vicemajstra pokoril zdecimovaný Martin

Hoci domáci nastúpili bez siedmich hráčov, prvé dejstvo malo na ľade prekvapujúci priebeh. Ich maximálna bojovnosť a veľká obetavosť platila na profesorsky hrajúcich hostí.

Ilustračný obrázok k článku Víťazná séria Nitry je minulosťou: Vicemajstra pokoril zdecimovaný Martin
Foto: Rastislav Búgel

Martin sa dostal do vedenia v 6. minúte, na konci peknej kombinácie bol Dírer – 1:0. V ďalších minútach sa hralo väčšinou len v strede klziska. Nitra pritlačila až v závere, v 15. minúte však Lukáš Novák ani na dvakrát neprekonal Čecha. O tri minúty neskôr nepochodil ani Piačka či Štefanka po nájazde. Sedem sekúnd pred klaksónom sa hostia predčasne tešili z vyrovnania, rozhodca po porade s videorozhodcom neuznal gól Mráza pre hru vysokou hokejkou.

Bez gólu

V úvode druhého dejstva sa v tutovke ocitol Tománek, puk však dobre netrafil a Čech si s ním poradil. Aj Lakosil bol úspešný v 26. minúte po pokuse Kolbu, ktorému ideálne prihral Markovič. Hokejisti spod Zobora potom výrazne pridali, ale Čech bol veľkou oporou Mountfieldu a pochytal všetky strely letiace na jeho bránku. Potom zasa hostí podržal Lakosil pri šanciach Illa či zakončeniach Jokeľa s Markovičom. Nitra bola viditeľne zaskočená disciplinovanou hrou domácich a ani v druhom dejstve sa strelecky nepresadila.

Domáci rozhodli

Tretie dejstvo začal lepšie favorit z Nitry. V 45. minúte premenil Tománek trestné strieľanie po faule Lojeka a vyrovnal. O 46 sekúnd neskôr po prihrávke Říhu Illo zblízka opäť vrátil vedenie na martinské hokejky. Potom sa rozpútal na ľade nevídaný boj o každý puk. V 52. minúte Nádašdi opečiatkoval ľavú žŕdku martinskej bránky. O minútu neskôr zneškodnil Lakosil nájazd Tomáša Klímu. Hostia mali potom dvakrát výhodu presilovku, ale nič z početných výhod nevyťažili. V 55. minúte L. Novák stroskotal na výbornom Čechovi. Nedáš – dostaneš vyšlo aj tentoraz. Po skvelej prihrávke T. Klímu prakticky do prázdnej bránky pridal v oslabení tretí gól Varga a v Turci sa po záverečnom klaksóne zrodilo prekvapenie.

Jaroslav Török, tréner Martina: „Podali sme vynikajúci výkon z hľadiska morálky, vôle a charakteru. Sme radi, že sme ukončili úspešnú sériu Nitry, aj keď pred menšou návštevou. Dôležité bolo, že sme dokonale pokryli stredné pásmo, veľmi nás podržal brankár Čech. Napriek zdravotným problémom a skutočnosti, že v priebehu desiatich dní sme odohrali šesť zápasov, chlapci potvrdili, že veľké víťazstvá sa rodia vtedy, keď to nikto nečaká.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Musím domácim pogratulovať k úspechu. Preukázali väčší hlad po víťazstve. Išli za svojim cieľom, hrali disciplinovane a my sme sa vôbec nedokázali presadiť.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM