Správy

Víťazky Miss Slovensko dostali NEOBYČAJNÉ kytice: Vytvoril ich florista z Nitry

Nečudovali by sme sa, ak by ste ich pri pohľade na finalistky súťaže krásy prehliadli. Neobyčajné kytice od známeho floristu však stoja za pozornosť. Všimli ste si ich aj vy?

Ilustračný obrázok k článku Víťazky Miss Slovensko dostali NEOBYČAJNÉ kytice: Vytvoril ich florista z Nitry
4
Galéria

Novou kráľovnou krásy sa stala 23-ročná študentka Daniela Vojtasová z Dolného Kubína. Titul prvej vicemiss 27. ročníka prestížnej súťaže krásy patrí finalistke s číslom deväť Petre Sivákovej zo Šamorína. Druhou vicemiss je súťažiaca s číslom dva Sonja Kopčanová z Banskej Bystrice.

Slávnostný večer, ktorý bol plný krásy, podporil svojim umením aj Robert Bartolen. Práve známy florista z Nitry stojí za nežnou krásou kytíc pre víťazky. Jeho kvetinové umenie očarilo už mnohých usporiadateľov veľkých podujatí. Na jeho nadanie stavili napríklad aj pri návšteve pápeža na Slovensku.

Prečítajte si tiež

Kytice s dušou

Bartolenova práca je výnimočná aj vďaka tomu, že do svojich diel zakaždým vloží nejakú myšlienku či poslanie. Inak tomu nebolo, ani pri tvorbe kytíc pre Miss.

„Už niekoľko rokov je pre mňa cťou byť súčasťou produkčného tímu. Aj tento rok som pripravil pre víťazky kytice,“ napísal na sociálnej sieti florista Robert Bartolen.

Priznal, že dlho zvažoval, čo by malo byť hlavným a nosným motívom pre tento rok. „A vybral som si v zásade veľmi jednoducho. Deň pred touto udalosťou som predstavil novú kolekciu z mojej floristickej práce pod názvom SLAVIC RITUALS, ktorej hlavným poslaním je naša identita, história opierajúca sa o našu prírodu a uctievajúca jej podstatu v spojitosti s oslavou ženy. Spirituálne prepojenie ženskosti, podstaty, z ktorej vychádzame. A pevne verím, že aj tam, kam kráčame,“ priblížil florista.

Kvety z Nitry

Pri výbere kvetov myslí aj na udržateľnosť. Kvety totiž často cestujú tisícky kilometrov. V tomto prípade sa však pokúsil urobiť zmenu a využiť kvety, ktoré rastú u nás.

„A aj preto som sa pokúsil, uprednostniť naše kvety a dopriať im 5 minút slávy. Aby som aspoň malým krokom mohol dokázať, že sa to dá. Urobiť floristické umenie bez záťaže na životné prostredie. 100 % eko, 0 km. Vlastne iba 89 km Nitra/Bratislava,“ prezradil Bartolen.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Miss Slovensko 2023
4
Galéria

Včera večer prebehol slávnostný galavečer MISS Slovensko. Už niekoľko rokov je pre mňa cťou byť súčasťou produkčného...

Posted by Robert Bartolen OFFICIAL on Sunday, June 25, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM