Nikoleta Kováčová Šport

Viktória Forster z NITRIANSKEHO klubu: ÔSMA najlepšia v Európe

Členka Atletického oddielu ŠK ŠOG Nitra a pretekárka Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica zabehla v semifinále svoj najlepší čas roka. Postup do finále bol príjemným prekvapením.

Ilustračný obrázok k článku Viktória Forster z NITRIANSKEHO klubu: ÔSMA najlepšia v Európe
Zdroj: Slovenský atletický zväz: Soňa Maléterová

Viktória Forster o stotinku postúpila do finále behu na 100 metrov prekážok na 26. Majstrovstvách Európy v Ríme. V záverečnom III. semifinále skončila výkonom 12,83 na 3. pozícii.

Najlepší čas roka

Týmto časom si 22-ročná rodáčka z Brezna vylepšila tohtosezónne maximum. Do európskeho šampionátu v jej štatistikách svietil ako najlepší čas tento rok 13,08, ktorý predviedla 28. mája na Zlatej tretre v Ostrave. Osobný rekord Forster má hodnotu 12,72. Dosiahla ho vlani 4. augusta v čínskom Čcheng-tu a brala zaň zlato na Svetových univerzitných hrách.

„Cestou na štadión mi trénerka povedala, že sa už viac nebudeme hrať a iné ako finále neberieme. Zobrala som to vážne. Bojovala som a ono to vyšlo,“ povedala po postupe do finále zverenkyňa koučky Kataríny Adlerovej pre Slovenský atletický zväz.

Finále nevyšlo podľa predstáv

Viki časom 13,25 skončila vo finále na 8. mieste, no medzi európskou elitou v behu na 100 metrov prekážok.

„Mrzí ma chyba, ktorú som vo finále urobila, ale snažila som sa ísť čo najtesnejšie nad prekážkami a byť čo najrýchlejšia. Chcela som nechať v pretekoch všetko. Žiaľ, nechala som tam príliš vzadu aj odrazovú nohu pred prekážkou a zobrala som ju so sebou,“ zrekapitulovala Viki, ktorá ale dobehla do cieľa a vo veku 22 rokov získala cenné skúsenosti. "Pred Majstrovstvami Európy by som 8. miesto brala. Splnilo sa mi to, čo som si v kútiku duše želala. Som šťastná,“ vyhlásila VIktória Forster.

V rekorde šampionátu, národnom maxime a najlepšom svetovom výkone roka 12,31 triumfovala Francúzka Cyréna Sambová-Mayelová.

Zdroj: Facebook

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM