Rastislav Búgel Krimi

Víkend v znamení alkoholu za volantom: Pred Mestským úradom havarovala vodička (38), nafúkala takmer dve promile!

Alkohol za volantom je jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd na slovenských cestách. Práve alkohol úradoval aj pri dopravnej nehode pred nitrianskym Mestským úradom.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v znamení alkoholu za volantom: Pred Mestským úradom havarovala vodička (38), nafúkala takmer dve promile!
Zdroj: Dnes24.sk

Ani veľké horúčavy neodradia niektorých vodičov od požívania alkoholických nápojov. Počas víkendu si v Nitrianskom kraji sadlo za volant niekoľko vodičov potúžených alkoholom. „V piatok 17. júla policajti v okrese Nitra, Komárno a Nové Zámky obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia šiestych previnilcov,“ informuje nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

V Nitre boli policajti v piatok 17. júla privolaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala okolo 18.30 hodiny pred budovou Mestského úradu. „38-ročnú vodičku, ktorá nehodu spôsobila, podrobili dychovej skúške. Výsledok 1,96 promile alkoholu,“ informuje Božena Bruchterová, hovorkyňa KR ZP v Nitre.

Vodiči boli obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo im hrozí pobyt za mrežami na jeden rok.

Aj napriek neustálym výzvam a policajným opatreniam sa nájdu vodiči, ktorí si sadnú do auta pod vplyvom alkoholu a ohrozujú ostatných ľudí na cestách. „Okrem svojho života hazardujú aj so životmi druhých. Auto je zbraň a vodič, ktorý v ňom jazdí pod vplyvom alkoholu ho nedokáže ovládať. Na dopravnú kolíziu s takýmto vodičom vždy doplatí nevinný človek,“ informuje Bruchterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM