Rastislav Búgel Samospráva

Volíme už v sobotu: Pozrite si profily všetkých kandidátov na post šéfa VÚC

Voľby do VÚC tu sú už čo nevidieť. Hlasovanie odštartuje v sobotu ráno a vyberať budeme aj z uchádzačov o županské kreslo. Prinášame vám profily kandidátov na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Volíme už v sobotu: Pozrite si profily všetkých kandidátov na post šéfa VÚC
Zdroj: TASR

Nitra, Šaľa a Komárno. To sú mestá, z ktorých pochádza 7 kandidátov na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Do bojov o lukratívne kreslo župana sa zapojili muži vo veku od 37 do 62 rokov. Voliči budú vo volebných obvodoch Komárno, Levice, Nitra, Nové Zámky, Šaľa, Štúrovo, Topoľčany a Zlaté Moravce rozhodovať o predsedovi NSK a 54 poslancoch.

Týchto 7 mužov bojuje o vaše hlasy:

Pod číslom jedna sa o hlasy bude uchádzať Milan Belica, aktuálny predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja. Belica má 62 rokov, žije v Nitre a kandiduje s podporou SMER-SD.

Číslo dva na svojej kandidátke má 42-ročný Regan Belovič. Pochádza zo Šale a pracuje ako plastický chirurg. Belovič vstupuje do volieb s podporou 7 Statočných – regionálna strana Slovenska.

Pod číslom 3 vstupuje do volebného kolotoča Robert Dick. Kandidát pochádza z Komárna. 49-ročný pedagóg má podporu Magnificat Slovakia.

Číslo 4 na svojej kandidátke má Tomáš Galbavý. Pochádza z Nitry a pracuje ako politológ. 55-ročný Galbavý vstupuje do volieb s podporou stredopravej koalície zloženej zo strán SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd, SMK, OKS a Nová väčšina – Dohoda.

Stanislav Kováč má na svojej kandidátke číslo 5. Jedná sa o filmára a dokumentaristu. Kováč má 51 rokov a jeho trvalý pobyt je v Nitre. Do volieb ide s podporou strán Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska.

Predposledným kandidátom na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (s číslom 6) je Viliam Mokraň. 55-ročný kandidát pochádza z Nitry a pracuje ako stavebný inžinier. Vo voľbách kandiduje s podporou Kresťanskej ľudovej strany.

Sedmičku kandidátov uzatvára Peter Oremus. 37-ročný manažér pochádza z Nitry a je najmladším kandidátom na post predsedu NSK. Do volieb vstupuje ako nezávislý kandidát.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM