Monika Földešiová Kultúra

Viedeň očarí

Už ste sviatočne naladení? Nakupujete darčeky, chystáte sa na kapra a vypekáte dobroty? Dajte si pauzu a navštívte vianočné trhy vo Viedni.

Podľa viacerých návštevníkov má Viedeň počas Vianoc oveľa väčšie čaro ako naša Bratislava či iné mestá. Vianočné trhy v centre sa sústreďujú predovšetkým na Radničnom námestí, na Spittelbergu, na zámkoch Belvedere a Schönbrunn. Naša návšteva smerovala do letného sídla Habsburgovcov – na zámok Schönnbrunn. Veľkolepej vianočnej atmosfére dopomáha hlavne barokový zámok v pozadí trhov. Okolo 60 stánkov vás opantá lákavou vôňou rakúskych pochúťok od teplých polievok, čerstvo upečeného pečiva, cez perníky a sladkosti až po zemiakové delikatesy s rôznymi druhmi mäsa. Chýbať vám určite nebude ani punč, a to rovno s niekoľkými príchuťami. Dokonca ani vodiči sa nemusia obávať, nakoľko práve tzv. Kinderpunschom (detský punč bez alkoholu) môžu zahriať svoje uzimené telo. A ak ste punčom už presýtení, odporúčame chutnú horúcu čokoládu a špeciálne čaje. Kochať sa môžete aj nádhernými drevenými hračkami, ručne vyrobenými sviečkami, betlehemami, upravenou čečinou a inými vianočnými dekoráciami z keramiky či skla. Bohatý program zahŕňa prehliadky zámku a adventné koncerty na javisku pred vianočným stromčekom.
Na viedenských trhoch je všetko (ale doslovne všetko) iné, špeciálne. Preto by ste to mali využiť a určite ich navštíviť najneskôr do 24.12.2009, do kedy potrvajú.

vianocna vieden
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM