Rastislav Búgel Rôzne

Viac ako 200 fotografií: Vyšla nová obrazová kniha o Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie!

Štátna ochrana prírody, Správa Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Ponitrie vydala novú publikáciu. Reprezentatívna obrazová publikácia je venovaná CHKO Ponitrie.

Ilustračný obrázok k článku Viac ako 200 fotografií: Vyšla nová obrazová kniha o Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie!
Zdroj: Dnes24.sk

„Kniha tohto zamerania vyšla po prvýkrát. Na 128 stranách sú predstavené prírodné hodnoty, zaujímavé prírodné zákutia, výhľadové miesta, prírodné rezervácie,“ informoval Jaroslav Košťál z CHKO Ponitrie. Fotografie približujú vzácnu flóru, faunu a biotopy, ale aj kultúrne pamiatky. Nechýbajú medzi nimi kostolíky v Dražovciach, Kostoľanoch pod Tríbečom či vo Veľkom Klíži.

Viac ako 200 fotografií

Kniha je tematicky rozdelená na štyri kapitoly – Zoborské vrchy, Kremencové hôrky, Tríbeč a Vtáčnik. Územie CHKO je predstavené na 206 fotografiách pracovníkov Správy CHKO Ponitrie. Publikácia vyšla v rámci projektu „Posilnenie infraštruktúry Správy CHKO Ponitrie a dobudovanie informačného strediska NATURA 2000 v Nitre.“

Veľkoplošné územie

Projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu pre regionálny rozvoj. CHKO Ponitrie patrí k veľkoplošným chráneným územiam ako jedno zo 14 CHKO a deviatich národných parkov na Slovensku, ktoré predstavujú naše prírodné dedičstvo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM