Rôzne

Veriacich v Nitre čaká NETRADIČNÁ púť: V jej závere ochutnajú pivo Svorad aj víno

Už o niekoľko dní sa uskutoční púť k ruinám Zoborského kláštora. Priamo na mieste bude veriacich čakať omša, program aj ochutnávky lahodných nápojov.

Ilustračný obrázok k článku Veriacich v Nitre čaká NETRADIČNÁ púť: V jej závere ochutnajú pivo Svorad aj víno
Zdroj: Dnes24.sk , Unsplash.com

Veriaci z Nitry a okolia sa majú na čo tešiť. Čaká ich Púť k sv. Svoradovi na Zoborský kláštor. Všetko odštartuje v piatok 21. júla.

Púť k ruinám kláštora

Začiatok bude o 17.00 hodine, kedy prebehne požehnanie sochy sv. Svorada na Predmostí. O 17.30 vyštartuje pešia procesia k ruinám Zoborského kláštora, pričom predpokladaný príchod je o 18.45 hodine.

Až do 20.30 hodiny čaká na účastníkov sv. omša v areáli Zoborského kláštora „celebrovaná Mons. Viliamom Judákom, nitrianskym biskupom za účasti Richarda Korzenszkeho OSB, priora Benediktínskeho opátstva v Tihaniy v Maďarsku.“

Program aj ochutnávky

Po jej skončení príde na rad zaujímavý program. O dobrú náladu sa postará vystúpenie bigbandového orchestra Swingless Jazz Essemble.

Chýbať nebude ani prehliadka areálu Zoborského kláštora so sprievodcom a podľa Turistického informačného centra Nitra bude na účastníkov čakať ochutnávka piva Svorad zo Zoborskej studne a ochutnávka zoborských vín z Biskupských vinohradov.

Ukončenie podujatia je naplánované na 22.00 hodinu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

PÚŤ K SV. SVORADOVI NA ZOBORSKÝ KLÁŠTOR – POZVÁNKA Dňa 21. júla 2023 sa v Nitre uskutoční tradičná Púť k sv. Svoradovi...

Posted by Biskupstvo Nitra on Monday, June 26, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM