Monika Földešiová Rôzne

Venujte víkend deťom

Každému a takmer všetkému patrí v roku minimálne jeden deň. Či už sú to narodeniny, deň otcov, matiek alebo výdobytky 21. storočia ako deň proti fajčeniu, ochrany ozónovej vrstvy a deň vypnutých notebookov. A stále sa nezabúda ani na tých najmenších.

Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí v Ženeve v medzivojnovom období. Po konferencii viacero vlád zaviedlo vo svojich krajinách takýto deň, s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete ako je detská práca, vzdelanie, chudoba i hlad. V súčasnosti ho oslavuje viac než 21 krajín z celého sveta.

Najbližší víkend sa bude v Nitre viesť predovšetkým v duchu detského smiechu a radosti, postará sa o to niekoľko usporiadateľov na rôznych miestach.

Mesto Nitra v spolupráci s organizátormi pripravilo na nedeľu pre deti s rodičmi bohatý program v parku na Sihoti. Od 13:00 hod. sa môžu „vyblázniť“ napr. pri vytváraní hračiek z drôtu, zapojiť sa do súťaží a priučiť sa niečomu o práci mestskej polície. Pripravené sú pre nich aj vyhliadkové jazdy kočom i predstavenia z rozprávok. Program trvá do 17:30 hod.

Ani pred Baumaxom a v** ZOC Max** na našich najmenších nezabúdajú. Odbitím 14-tej hodiny sa môžu nechať deti pomaľovať, väčšiu časť programu budú tvoriť vystúpenia v podaní Arabesky, základných škôl Mudroňova a Červeňova, víťaziek Mini Talent Show skupiny Girls a rôznych tanečných skupín. Fanúšikov Česko-Slovenskej superstar poteší Ben Cristovao so skupinou Jad Company.

Ani OC Mlyny nezaostávajú, tie sa v nedeľu premenia na svet rozprávok a bábkového divadla. Chýbať samozrejme nebudú ani súťaže, tentokrát s rozprávkovými postavičkami v životnej veľkosti.

Viac info: www.mlyny-nitra.sk www.ocmax.sk www.nitra.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM