Rastislav Búgel Iné športy

Veľký sen sa rozplynul: Finále sa nekoná, Rytieri si zahrajú o piate miesto

Nitrianski Rytieri boli jedným z favoritov na zisk titulu svetového šampióna v hokejbale. Sen sa však nestal skutočnosťou. Po výbornom štarte prišlo zaváhanie.

Ilustračný obrázok k článku Veľký sen sa rozplynul: Finále sa nekoná, Rytieri si zahrajú o piate miesto
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski hokejbalisti mali úvod Svetového pohára ako z rozprávky. Po štyroch zápasoch mali na svojom konte štyri víťazstvá a nestratili ani jediný bod. V štvrťfinále im postupový pavúk priniesol prijateľného súpera. Papierovo slabší švajčiarsky Oberwil nemal byť takmer žiadnou prekážkou v postupe. Všetko však napokon dopadlo inak.

V 6.minúte posielal Nitru do vedenia Tary. Následná presilová hra švajčiarskeho tímu však priniesla vyrovnanie a zápas bol opäť otvorený. Vedenie na nitrianske hokejky opäť navrátil v 11.minúte Beniač. Zaváhanie domácej obrany o minútu neskôr však opäť znamenalo vyrovnaný stav (2:2). Zásluhou Slováka sa Nitra pred prestávkou znova dostala do vedenia (3:2).

V 23.minúte sa švajčiarsky tím zásluhou Mellingera opäť presadil a napätie na ploche sa začalo stupňovať. Obetavý výkon hosťujúceho celku vyústil do vedúceho gólu v 27.minúte. Nitra na záver vyskúšala aj hru bez brankára no s výsledkom už nedokázala nič spraviť. Rytieri tak nečakane vypadli už v štvrťfinále.

V zápase o umiestnenie sa Nitrianski Rytieri stretli s Martinom, ktorý zdolali presvedčivo 4:0 a tak si vybojovali aspoň lepšie umiestnenie. Domáci tím bude mať šancu uhájiť ešte lepší výsledok, keď sa predstaví v zápase o konečné piate miesto.

HBK Nitrianskí Rytieri Nitra – Oberwil Rebells 3:4 (3:2)

ŠKB Imperial Vitamins Martin – HBK Nitrianski Rytieri Nitra 0:4 (0:2)

Foto: Rastislav Búgel

Svetový pohár: Nitra - Oberwil
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM