Rastislav Búgel Rôzne

Veľké holandské preteky starých vrakov: Pirátska loď, žralok a pes ukončia európsku púť v Nitre!

Nitra sa stane miestom, v ktorom svoju súťažnú púť ukončia stovky starých áut. Stane sa tak počas holandských automobilových pretekov.

Ilustračný obrázok k článku Veľké holandské preteky starých vrakov: Pirátska loď, žralok a pes ukončia európsku púť v Nitre!
Zdroj: Dnes24.sk

Carbage run. Taký je názov zaujímavých automobilových pretekov. Tie pochádzajú z Holandska a tento rok ich uvidíme aj v meste pod Zoborom. Nečakajte však žiadne jagavé luxusné vozidlá. Hodnota zúčastnených áut podľa pravidiel nemôže prekročiť 500-eurovú hodnotu.

Staré pojazdné „vraky“ čaká náročná päťdňová púť. Autá musia prekonať trasu smerujúcu z Holandska cez Nemecko, Poľsko, Ukrajinu a končia na Slovensku – v Nitre. „Podujatie narástlo na najväčšie európske podujatie tohto typu s 600 autami a 2000 účastníkmi,“ informujú organizátori.

Zaujímavé divadlo

Aj napriek minimálnej hodnote a vysokému veku zúčastnených áut sa rozhodne nudiť nebudeme. „Autá by mali byť čo najviac originálne a “vyšperkované” špeciálnym spôsobom, niektoré vyzerá ako pes, druhé ako pirátska loď, iné zase ako žralok,“ informujú organizátori. Výzvou pre pretekárov je udržanie auta v pojazdnom stave až do posledného dňa Carbage run.

Užijeme si koncerty

Zaujímavo upravené staré autá uvidíme v Nitre už 17. júla na výstavisku Agrokomplex. Prvé autá by mali doraziť už o 17:00 hodine a postupne budú prichádzať ďalšie. O 19:00 hodine si užijeme koncerty kapiel Diturvit a U.K.N.D. Pripravená je aj bubnová šou Campana batucada. Vstup na podujatie je bezplatný.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM