Rastislav Búgel Kultúra

Veľká tanečná akcia pod Zoborom: Prvé kolo Breakin Tour 2013 už tento víkend!

Nitra bude dejiskom úvodného kola unikátneho bboy projektu s názvom “Breakin’ Tour 2013”, ktorý sa koná v slovenských nákupných centrách počas celého roka.

Ilustračný obrázok k článku Veľká tanečná akcia pod Zoborom: Prvé kolo Breakin Tour 2013 už tento víkend!
Zdroj: Dnes24.sk

Už v sobotu 20. apríla sa v OC Centro Nitra stretnú medzinárodné bboy crews, ktoré sa pobijú o prvé body do celkového hodnotenia v kategórii 2vs2 bboy battle. Úvodné kolo zároveň poslúži ako kvalifikácia pre slovenských bboys a bgirls na európske finále Outbreaku, ktoré sa uskutoční 26. až 28. júla 2013 v Banskej Bystrici za účasti tanečníkov z vyše 50 krajín sveta.

Pútavý program

Súčasťou Breakin’ Tour v Nitre bude aj 3. kolo slovenskej edície BRKN International, exkluzívneho svetového projektu, ktorý sa súčasne koná na Floride a Texase v USA. V šiestich exhibičných súbojoch sa pobijú pozvaní bboys a bgirls zo Slovenska, ktorí sa tak budú snažiť o zlepšenie svojho postavenia v celkovom rebríčku BRKN International – Slovakia. Počas celého dňa sa o hudbu a scratch show postará DJ Plash zo susedného Poľska, ktorý je v súčasnosti jeden z top európskych bboy DJ-ov v Európe. Akciu oživí live graffiti expozícia, o ktorú sa postará writer Ceil z Banskej Bystrice.

Podujatie odštartuje kvalifikáciou v kategórii 2vs2 už o 12:00. Akcia vyvrcholí celkovým finále tesne pred 18:00 hodinou.

Foto: redbull

Outbreak
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM