Rastislav Búgel Kultúra

Veľká skautská akcia neďaleko Nitry: Zbierku potravín venujú ľuďom v núdzi

Slávnostnou svätou omšou v Kostole Božieho milosrdenstva vo Výčapoch – Opatovciach v okrese Nitra vyvrcholili oslavy založenia miestneho skautského zboru. Vznikol tesne po revolúcii a skauti z Výčap – Opatoviec patria k prvým na Slovensku, ktorí sa rozhodli obnoviť organizáciu majúcu počas socialist

Ilustračný obrázok k článku Veľká skautská akcia neďaleko Nitry: Zbierku potravín venujú ľuďom v núdzi
Zdroj: Dnes24.sk

„V roku 1990 sme mali 20 členov, dnes nás je už takmer stovka,“ povedala zborová vodkyňa 26. Skautského zboru sv. Cyrila a Metoda Monika Tóthová.

Skautský zbor vo Výčapoch – Opatovciach patrí k najaktívnejším v regióne. Svoje výročie oslávili na miestnom ihrisku, kde rozložili skautský tábor. Návštevníci si mohli pozrieť, ako vyzerá skautský život. Súčasťou osláv, na ktorých sa stretlo vyše 150 skautov zo Slovenska i z Českej republiky, bola akadémia, diskotéka i kultúrny program.

Svätú omšu celebroval arcibiskup Cyril Vasil z Ríma. Vstup na podujatie bol voľný, organizátori však vopred avizovali, že privítajú ako vstupné kilogram trvanlivých potravín alebo základné hygienické potreby. Zbierku poskytnú prostredníctvom charitatívnych organizácií ľuďom v núdzi na Slovensku i v zahraničí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM