Komunálne voľby

Veľká predvolebná ANKETA: Hlasujte, kto by sa mal stať županom v Nitrianskom kraji

O post hlavy Nitrianskeho samosprávneho kraja sa uchádza jedenásť kandidátov. Už viete, komu by ste dali svoj hlas?

Ilustračný obrázok k článku Veľká predvolebná ANKETA: Hlasujte, kto by sa mal stať županom v Nitrianskom kraji
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V sobotu 29. októbra sa opäť vyberieme k volebným urnám. Spojené voľby budú prebiehať od 7.00 do 20.00 hodiny.

Volebná komisia Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) eviduje jedenásť zaregistrovaných kandidátov na post predsedu NSK.

Prečítajte si tiež

Jedenásť kandidátov

Kandidátom strany Hlas-SD je súčasný starosta Dvorov nad Žitavou v okrese Nové Zámky Branislav Becík. Svoju kandidatúru na post predsedu NSK ohlásil aj predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov. O opätovné zvolenie sa s podporou strán Smer-SD a SNS pokúša súčasný predseda NSK Milan Belica.

Mimoparlamentná strana Aliancia nominovala súčasného podpredsedu NSK Tibora Csengera. Na predsedníčku NSK kandiduje aj súčasná krajská poslankyňa Martina Holečková z KDH, ktorú podporuje blok deviatich politických strán. Občianskymi kandidátmi na post predsedu NSK sú Renáta Kolenčíková a riaditeľ Starého divadla Karola Spišáka v Nitre Martin Kusenda.

S podporou strán OĽANO, NOVA, Kresťanská únia a Zmena zdola kandiduje na post predsedu NSK aj Lukáš Kyselica. Bývalý vojak a vojenský spravodajca Peter Pukan je nominantom hnutia Republika. ĽSNS nominovala odborára a právnika Milana Španíra a za Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku kandiduje Oliver Štaudner.

Kto je váš favorit?

Voliť si budeme aj zloženie krajského zastupiteľstva. V Nitrianskom kraji sa o post poslanca v 8. obvodoch uchádza dovedna 393 kandidátov, ktorí zabojujú o 54 poslaneckých kresiel.

Hlasovanie sme ukončili 6. októbra. Výsledky si môžete pozrieť TU!

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM