Rastislav Búgel Hokej

V slabom zápase prišlo rozuzlenie až po nájazdoch! Rozhodol Tománek a König

Nitra nastúpila v oklieštenej zostave proti Trenčínu na vlastnom ľade. V slabom zápase nepadol žiaden gól. Po predĺžení nasledovala séria samostatných nájazdov.

Ilustračný obrázok k článku V slabom zápase prišlo rozuzlenie až po nájazdoch! Rozhodol Tománek a König
Zdroj: Dnes24.sk

Pod Zoborom sa stretli celky s vyrovnanou bilanciou 2:2 na zápasy v sezóne, keď vždy vyhral domáci celok. Nira sa musela zaobísť bez Chrenka, Hamráka, Mašlonku i Jokilu, Trenčín pricestoval už bez Komu. Hostia prečkali tradičný úvodný nápor nitrianskych hráčov, ktorí ostreľovali Nagya v trenčianskej bráne, no napokon diváci v prvej tretine gól nevideli.

Videorozhodca nedoprial

V úvode druhej časti stretnutia po Segľovej strele už diváci dvíhali ruky, no po konzultzácii s videorozhodcom rozpažil arbiter Orolin ruky a pokračovalo sa za bezgólového stavu ďalej. Následné momenty, ktoré v tejto tretine zaujali boli skôr nehokejové, v 28. minúte spadla Sojčíkovi prilba z hlavy, vrátil si ju späť, za čo dostal menší trest a v 37. minúte Kováčik tvrdo narazil na mantinel Mikulu a dostal aj osobný trest.

Až do predĺženia

V tretej dvadsaťminútovke hostia hru vyrovnali, no strelci oboch celkov nedokázali nič vymyslieť a tak napokon dospel zápas do predĺežnia. Aj tam čakanie na strelca pokračovalo, no bezvýsledne, takže sa muselo rozhodnúť v samostaných nájazdoch. Za domácich skórovali Tománek a König, za hostí iba Marosz, a tak dva body získala Nitra.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Napriek oklieštenej zostave sme chceli získať tri body, no bez gólu to nejde. V predĺžení to bolo opatrné, ale na penalty nám to vyšlo.“

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: „Taktika nám vychádzala, vypracovali sme si gólové príležitosti, no nepremenili sme ich. Na trestné strieľania sme už šťastie nemali.“

HK Nitra - Dukla Trenčín 1:0 pp a sn
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM