Rastislav Búgel Kultúra

V poradí 8.ročník Ars Organi sa blíži: Tieto mená sa nám predstavia!

Dva z nitrianskych kostolov sa už onedlho opäť stanú dočasnými koncertnými sálami. Stane sa tak pri príležitosti ôsmeho ročníka Ars Organi.

Ilustračný obrázok k článku V poradí 8.ročník Ars Organi sa blíži: Tieto mená sa nám predstavia!
Foto: Ján Csillag

Nitra opäť po roku ožije kvalitnou organovou hudbou. Už onedlho sa totiž v meste pod Zoborom začne v poradí už ôsmy ročník obľúbeného medzinárodného organového festivalu ARS ORGANI Nitra. Ten začne už v nedeľu 26. apríla v Piaristickom kostole sv. Ladislava. Odštartuje ho o 19:00 hodine Otvárací koncert, ktorý bude patriť vynikajúcemu organovému virtuózovi Vincentovi Dubois z Francuzska.

Na druhom koncerte sa 3. mája predstaví organistka pôvodom z Číny, Yun Zaunmayr. Rakúsku organovú školu bude reprezentovať mladá organistka Maria Grillenberger 10. mája. V poradí štvrtý koncert zahrá 17. mája slovenský koncertný organista a pedagóg Cirkevného konzervatória v Bratislave Marek Vrábel.

„Na záverečnom koncerte 24. mája nezaznie len sólový organ v mojom podaní, ale i výnimočný hlas operného speváka Štefana Kocána, sólistu takých operných domov ako Metropolitná opera v New Yorku, milánska La Scala a iných,“ informuje Mária Magyarová Plšeková.

Program koncertov:

  • 26.apríl – Otvárací koncert (Vincent Dubois – FRA)
  • 3.máj – Yun Zaunmayr (Čína / Švajčiarsko)
  • 10.máj – Maria Grillenberger (Rakúsko)
  • 17.máj – Marek Vrábel (Slovensko)
  • 24.máj – Mária Magyarová Plšeková a Štefan Kocán (Slovensko)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM