Rastislav Búgel Kultúra

V Ponitrianskom múzeu to bude žiť: Pripravuje Deň otvorených dverí

Ponitrianske múzeum v Nitre sa chce opäť o čosi viac priblížiť svojim priaznivcom. V priestoroch na Štefánikovej pripravuje Deň otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku V Ponitrianskom múzeu to bude žiť: Pripravuje Deň otvorených dverí
Foto: Rastislav Búgel

Veľký Deň otvorených dverí je na programe v piatok 15.mája od 9.00 hodiny do 15.30 hodiny. Čo všetko si pre návštevníkov Ponitrianske múzeum pripravilo? Pozrieť si budú môcť expozíciu Skvosty dávneho Slovenska a výstavy Nitriansko v zrkadle dejín, Život v lesných a vodných biotopoch a Výtvarné diela Jozefa Absolona.

„Expozícia a výstavy nadväzujú na učebné osnovy vyučovacieho predmetu dejepis a biológia, výtvarná výchova. Žiaci si tak môžu upevniť vedomosti nadobudnuté v školských ľaviciach a zároveň doplniť vedomosti, ktoré absentujú v školských učebniciach,“ informuje Ľubica Packová-Zahradárová, manažér pre marketing a styk s verejnosťou Ponitrianskeho mú­zea.

Na návštevníkov čaká aj interaktívny vzdelávací program „Spoznávaj naše zvieratá“ spojený s interaktívnymi činnosťami. Pripravená tak je zábavná vzdelávacia kartová hra o zvieratách, pexeso, hádanky, krížovky a omaľovánky zvierat. Celé podujatie je primárne určené pre špeciálne a školské zariadenia. Vstup je voľný.

Čítajte tiež:

Zažite boje nielen z II.svetovej vojny: Čaká nás výstava zbraní, ukážky bojov a života v táboroch

Veľký pivný festival je predo dvermi: Ochutnávka toho najlepšieho piva a jedla na jednom mieste v Nitre

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM