Správy

V Oponiciach vysadili novú čerešňovú alej: S prácami pomáhali aj deti

Starú čerešňovú alej doplnili o desiatky nových stromov. Do výsadby sa zapojili študenti SPU aj žiaci Základnej školy v Oponiciach.

Ilustračný obrázok k článku V Oponiciach vysadili novú čerešňovú alej: S prácami pomáhali aj deti
Zdroj: SPU Nitra

V obci Oponice v Topoľčianskom okrese pribudla nová aleja. Tvorí ju 160 čerešní, ktoré tam vysadil Vysokoškolský poľnohospodársky podnik (VPP) Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre.

Ako uviedla hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová, stromoradie vedie od kaštieľa Chateau Appony popri chotári, ktorý obhospodaruje VPP.

Prečítajte si tiež

Nahradili staré stromy

„Cesta bola v uplynulých desaťročiach lemovaná čerešňovým stromoradím, no stromy postupne dožívajú. Odumreté kusy sme nahradili novými. Naším cieľom je prinavrátiť pôvodné ovocné stromy do chotára, zachovať biodiverzitu a tiež skultúrniť miesto, ktoré je vyhľadávaným a hojne navštevovaným verejnosťou,“ vysvetlil konateľ VPP Pavol Findura.

Ako doplnil, univerzita chce i výsadbou nového stromoradia ukázať, že akademické prostredie má presah aj do rôznych praktických oblastí života. „SPU záleží na regióne a chce ho pozitívne ovplyvňovať,“ dodal Findura.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM