Rastislav Búgel Rôzne

V nitrianskom hospici majú užitočnú novinku: Peniaze na ňu vyzbierali predajom vianočného punču!

V nitrianskom hospici sa tešia novinke, za ktorú vďačia Zboru dobrovoľníkov Maltézskeho rádu. Peniaze získali predajom vianočného punču.

Ilustračný obrázok k článku V nitrianskom hospici majú užitočnú novinku: Peniaze na ňu vyzbierali predajom vianočného punču!
Zdroj: Dnes24.sk

Stropný zdvihák pre imobilné osoby určený na zdvíhanie, presun a prepravu imobilných osôb z postele na invalidný vozík alebo na sprchovacie lôžko pribudol v Hospici u Bernadetky v Nitre. Uvedená investícia predstavovala 3530 eur. Financie na kúpu a inštaláciu stropného zdviháka získal Zbor dobrovoľníkov Maltézskeho rádu počas adventného obdobia 2013 podávaním Maltézskeho punču v nitrianskom vianočnom mestečku.

Polohovanie pri bolestiach

„Zariadenie zabezpečí dôstojnú manipuláciu s imobilnou osobou a bude šetriť a chrániť zdravie pacientov a personálu. Zároveň umožní šetrné polohovanie pri výrazných bolestiach,“ konštatoval hovorca Maltézskeho rádu na Slovensku Tibor Ujlacký.

Tisíce eur pre hospic

Vianočný punč podávali vo vianočnom mestečku v Nitre členovia Zboru dobrovoľníkov Maltézskeho rádu už tretí rok. Za toto obdobie sa im podarilo vyzbierať pre nitriansky hospic celkovo 9000 eur. Nad neštátnym zdravotníckym zariadením zriadeným Diecéznou charitou so zameraním na poskytovanie paliatívnej starostlivosti zomierajúcim pacientom držia Maltézski rytieri v Nitre patronát.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM