Správy

V Nitre začala pracovať ambasádorka pre komunitnú prácu: Chce zúročiť skúsenosti

Mesto Nitra už niekoľko týždňov zamestnáva ambasádorku pre komunitnú prácu. Na základe výberového konania bola do tejto funkcie menovaná Zuzana Blaháková.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre začala pracovať ambasádorka pre komunitnú prácu: Chce zúročiť skúsenosti
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa jej slov chce v tejto funkcii nadviazať na svoje bohaté skúsenosti z práce s rómskou minoritou.

Úlohou ambasádorky bude, okrem iného, udržiavanie kontaktov s problémovými a sociálne vylúčenými komunitami a hľadanie riešení ich problémov.

„Táto práca nie je len o mojich predstavách, ale o súhre všetkých tímov spolupracujúcich s obyvateľmi minority. Bude to určite tímová práca. Verím, že pozitívne ovplyvníme celú situáciu,“ uviedla Blaháková.

Nová ambasádorka pracovala s rómskou komunitou v Zlatých Moravciach. Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre študovala na fakulte sociálnych vied a zdravotníctva.

V minulosti pracovala aj pre národný projekt terénnej sociálnej práce Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, kde robila koordinátorku pre terénnych sociálnych pracovníkov.

Jej prvým krokom je spoznávanie prostredia, v ktorom rómska menšina a sociálne vylúčené komunity žijú. „Už počas prvých dní po nástupe do funkcie sa vybrala do terénu, stretla sa s ľuďmi a postupne si začala mapovať celú situáciu,“ uviedla Ľudmila Synaková z mestského úradu.

Podľa viceprimátora Miloslava Špotáka je Nitra prvým slovenským mestom, ktoré sa snaží komplexne riešiť problematiku rómskej minority. „Pozíciu ambasádorky zatiaľ nemá vytvorené žiadne iné slovenské mesto,“ dodal Špoták.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM