Samospráva

V Nitre vzniká ďalšia cyklotrasa: Spojí TRI mestské časti, FOTO

Práce na novom cyklistickom chodníku sa začali. Kedy bude hotový?

Ilustračný obrázok k článku V Nitre vzniká ďalšia cyklotrasa: Spojí TRI mestské časti, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

V Nitre vzniká nová cyklotrasa, ktorá prepojí tri mestské časti – Mlynárce, Diely a Klokočinu. „Cyklotrasa bude mať 9 úsekov. Začínať bude na Dubíkovej ulici v Mlynárciach a končiť na križovatke Hviezdoslavova a Kmeťova,“ oznámila radnica.

Prvý úsek novej cyklotrasy je Dubíková – Štúrova. Pokračovať bude zo Štúrovej na Pražskú, Kmeťovu a Viničky, ďalej na Popradskú a Murániho odkiaľ sa dostanete na Partizánsku, Beethovenovu a cez Bizetovu prejdete na Hviezdoslavovu.

Súčasťou cyklistického prepojenia bude nové železničné priecestie pre chodcov a cyklistov. „Vznikne pri starom cintoríne,“ uvádza radnica.

Prečítajte si tiež

Prípravné práce

„V priebehu februára sme ukončili všetky vegetačné práce a aktuálne pripravujeme celú trasu na jednotlivé konštrukčné vrstvy, ktoré sem prídu,“ dodáva radnica.

Práce majú byť hotové najneskôr do októbra tohto roku.

Koľko bude stáť?

Ako informovalo mesto, cyklotrasa bude stáť viac ako 1 268 000 eur a realizuje sa vďaka dotácii z Integrovaného regionálneho operačného programu, z ktorého je financovaných 95% nákladov. Mesto sa teda podieľa spolufinancova­ním 5%.

Mesto bude v rámci výstavby cyklotrasy rozširovať aj priechody pre chodcov, ktoré budú bezbariérové, vrátane dlažby pre nevidiacich.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Nová cyklotrasa v Nitre
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM