Krimi

V Nitre vlani nahlásili TRI znásilnenia: Najviac deliktov bolo spáchaných na Mostnej

Mostná ulica v Nitre, ktorá je známa bujarým nočným životom, naďalej vyčnieva v policajných štatistikách. Najviac násilných trestných činov zaznamenali práve tam.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre vlani nahlásili TRI znásilnenia: Najviac deliktov bolo spáchaných na Mostnej
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj , Mesto Nitra

V minulom roku riešila polícia v Nitre takmer 1 270 trestných vecí. Konštatuje sa to v analýze bezpečnostnej situácie, ktorú zverejnili obvodné oddelenia policajného zboru v meste.

Z materiálu vyplýva, že policajti vlani riešili v Nitre predovšetkým majetkovú a ekonomickú trestnú činnosť. Okrem krádeží šlo aj o vlámania, podvody i daňové trestné činy. Polícia sa okrem toho zaoberala aj desiatkami násilných trestných činov.

Prečítajte si tiež

Vražda aj znásilnenia

„Miesto, kde dochádza najčastejšie k násilným deliktom, je Mostná a Kmeťkova ulica, kde sa nachádza najviac zábavných podnikov. Ich objasňovanie a dokumentovanie uľahčuje kamerový systém mestskej polície. V roku 2023 tu bolo zaevidovaných 25 násilných trestných činov,“ uviedla polícia.

Podľa policajných štatistík došlo v uplynulom roku v Nitre k jednej vražde, ktorú sa podarilo objasniť. Z deviatich lúpeží bolo objasnených sedem. Nitrianskym policajtom sa podarilo objasniť aj všetky tri znásilnenia, ktoré boli v roku 2023 ohlásené.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM