Správy

V Nitre sa predvedú historické lietadlá: Tešiť sa môžete aj na letové ukážky

Nitru čaká výnimočné stretnutie historických vetroňov. Tento rok sa môžete tešiť aj na letové ukážky starých motorových lietadiel.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa predvedú historické lietadlá: Tešiť sa môžete aj na letové ukážky
8
Galéria
Zdroj: TASR

Nitra začiatkom augusta privíta nadšencov historických vetroňov. Na letisku v Janíkovciach sa bude konať tradičný Oldtimer Pribina Star.

Výnimočný ročník

Tento ročník bude podľa organizátorov výnimočný. Jedným z dôvodov je rekordný počet prihlásených účastníkov.

Ako nám prezradil organizátor podujatia Igor Ott, na tento ročník stretnutia priateľov historických vetroňov je už prihlásených 18 vetroňov, čo je zatiaľ najviac.

„Jedná sa o 8 celodrevených, 5 zmiešaná konštrukcia drevo-plech, 1 celokovový a 4 laminátové vetrone. Lietať sa bude podľa počasia od soboty 7.8. do piatku 13.8.,“ prezradil Igor Ott.

Prečítajte si tiež

Letové ukážky

Nadšenci historického letectva sa môžu tešiť aj na letové ukážky. Tento ročník okorení zlet starých motorových lietadiel z Česka a Slovenska.

„Za guláš a pivko sa zletia a skromnými letovými ukážkami sa predstavia na letisku v Nitre dňa 8.8. od 12:00 do cca 13:30,“ povedal Igor Ott.

Tešiť sa môžete na vrtuľové lietadlá BÜCKER, PIPER CUP J3, RRYAN PT22, L-60 BRIGADÝR, Z-226 2×, Z-526 AKROBAT, L-200 MORAVA, AERO-45, L-40 METASOKOL. „Bratia češi doletia s BEAVER, STINSON, L-200 a Aero 45,“ dodal Igor Ott.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Oldtimer Pribina Star na letisku v Janíkovciach, 6. augusta 2019
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM