Správy

V Nitre sa očkovalo aj cez víkend: Mesto hovorí o EXTRÉMNOM záujme!

Mesto Nitra otvorilo svoje mobilné očkovacie miesta aj počas víkendu. Sledujte, koľko ľudí dostalo vakcínu.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa očkovalo aj cez víkend: Mesto hovorí o EXTRÉMNOM záujme!
Zdroj: TASR/František Iván

Záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Nitre neklesá. Aj v priebehu víkendu prišli do mobilných centier stovky ľudí. Nitrianska radnica dokonca hovorí o „extrémnom záujme“ obyvateľov.

„V obchodnom centre Mlyny len v sobotu zaočkovali viac ako 900 ľudí,“ informoval magistrát na sociálnych sieťach. Mesto preto postupne rozširuje počet miest, kde mobilné tímy podávajú vakcíny Comirnaty a Janssen.

Ďalšie možnosti

Okrem obchodného centra sa očkuje aj v poliklinikách na sídliskách Chrenová a Klokočina. Ďalšie mobilné centrá boli aj v kultúrnych domoch v mestských častiach Zobor, Dražovce, Janíkovce, Krškany a Kynek.

Počas víkendu okrem toho fungovalo v Nitre aj veľkokapacitné očkovacie centrum, ktoré na Slančíkovej ulici zriadil Nitriansky samosprávny kraj. Ten 21. novembra otvoril aj svoje očkovacie centrá v Šali a Štúrove.

Prečítajte si tiež

Už iba zopár

Mobilné očkovacie centrum zriadilo v budove radnice aj mesto Vráble. „Viac ako 250 registrovaných občanov mesta dostalo 20. novembra tretiu dávku vakcíny proti COVID-19, medzi nimi aj primátor Tibor Tóth,“ informovala vrábeľská radnica.

S kampaňou za zvýšenie zaočkovanosti prišlo začiatkom novembra mesto Nitra. Jej cieľom bolo okrem iného zvýšiť počet očkovaných ľudí nad 50 rokov nad 65 percent, aby sa okres Nitra nedostal do čiernej farby.

Podľa údajov z Inštitútu zdravotných analýz treba na splnenie tohto cieľa plne zaočkovať ešte 28 ľudí nad 50 rokov. Celková zaočkovanosť v Nitrianskom okrese dosahuje 47,6 percenta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM