Správy

V Nitre sa chystá protest: Odborári ohlásili BLOKÁDU na hlavnom ťahu!

Protestná akcia odborárov sa dotkne aj dopravy na hlavnom ťahu mestom. Zablokujú totiž jeden z priechodov pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa chystá protest: Odborári ohlásili BLOKÁDU na hlavnom ťahu!
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

V stredu (20. 10.) bude čiastočne obmedzená doprava na cestnom priechode pre chodcov pri kruhovom objazde na ulici Bratislavská a Štúrova v Nitre.

Blokáciu priechodu organizuje Odborový zväz (OZ) KOVO ako verejnú protestnú aktivitu, ktorou chce upozorniť na zhoršujúcu sa sociálno-ekonomickú situáciu obyvateľov Slovenska.

Akcia sa začne o 10.00 h a predchádzať jej bude dvojdňová letáková kampaň na Svätoplukovom námestí v Nitre, informoval člen predsedníctva Rady OZ KOVO pre Nitriansky a Trenčiansky región Ján Stískal.

Pokračujú v protestoch

Protestné aktivity súvisiace so zhoršujúcou sa sociálno-ekonomickou situáciou obyvateľov Slovenska, stúpajúcou infláciou, následným zdražovaním cien potravín, elektriny, bývania i základných služieb, a v kontexte viacerých zmien pracovnoprávnej legislatívy v neprospech zamestnancov a ich zástupcov sa začali v septembri tohto roka.

OZ KOVO zorganizoval protestnú blokáciu cestných priechodov pre chodcov v Košiciach, Poprade, Žiline a Banskej Bystrici.

Prečítajte si tiež

„Najväčší a najsilnejší odborový zväz na Slovensku chce aj takýmto spôsobom poukázať a zároveň odmietnuť postupné znižovanie životnej úrovne a sociálnych štandardov slovenských zamestnancov i všetkých občanov Slovenska, a chce svoj nesúhlas verejne deklarovať,“ povedal Stískal.

Odborári chcú podľa Stískala zároveň upozorniť vládu SR i poslancov parlamentu, že rýchle prijímanie viacerých pracovno-právnych legislatívnych zmien bez verejnej diskusie, vypočutia si, či akceptovania oprávnených pripomienok zástupcov zamestnancov v tripartite či na iných fórach vedie k dramatickému znižovaniu životnej úrovne pracujúcich občanov i ostatných skupín obyvateľstva vrátane slovenských dôchodcov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM