Rastislav Búgel Iné športy

V Nitre sa bude bežať polmaratón: Pripravuje sa druhý ročník mestských behov!

V poradí druhý ročník Nitrianskych mestských behov už pozná svoj dátum. Organizátori stanovili dátum behu na nedeľu 15. septembra.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa bude bežať polmaratón: Pripravuje sa druhý ročník mestských behov!
Zdroj: Dnes24.sk

V týchto dňoch sa pripravuje v poradí druhý ročník Nitrianskych mestských behov. „Radi by sme zapojili všetky vekové a výkonnostné kategórie, takže pripravujeme aj detské behy,“ informujú organizátori na svojej oficiálnej webovej stránke. Pripravené sú mužské kategórie (do 39 rokov, od 40 do 49 rokov, od 50 do 59 rokov a nad 60 rokov) a ženské kategórie (do 39 rokov, od 40 do 49 rokov a nad 50 rokov). Registrovaní účastníci sa môžu zapojiť do hobby behu, behu na 10 kilometrov a polmaratónu.

Pred zimným štadiónom

Registrovaní bežci sa stretnú v nedeľu 15. septembra na parkovisku pred zimným štadiónom. O 10:00 hodine je naplánovaný štart hobby behu, o 11:00 hodine príde na rad štart behu na 10 kilometrov a polmaratónu. Bežci budú mať k dispozícii šatne a úschovňu batožiny.

Na okruhu

Organizátori už poznajú predbežnú mapu okruhu, na ktorom sa bude bežať. Zároveň však upozorňujú, že sú možné menšie zmeny. Jeden okruh má dĺžku 5 kilometrov. Pri polmaratóne bude musieť bežec odbehnúť štyri okruhy. „Dúfame, že sa nám podarí vytvoriť dobrú atmosféru a že sa spolu výborne zabavíme, zašportujeme a zasúťažíme si,“ odkazujú organizátori preteku.

Nitrianske mestské behy 2013
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM