Správy

V Nitre rastie počet hospitalizovaných pacientov: Jeden je na umelej pľúcnej ventilácii

Nitrianska nemocnica kvôli nárastu hospitalizovaných pristúpila k reprofilizácii lôžok. Tie na Infekčnej klinike už nestačia.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre rastie počet hospitalizovaných pacientov: Jeden je na umelej pľúcnej ventilácii
7
Galéria
Zdroj: FN Nitra

V stredu 30. septembra pribudlo na Slovensku rekordných 797 prípadov nákazy novým koronavírusom. Vykonalo sa 9 170 testov.

Nitrianska nemocnica začala s reprofilizáciou lôžok pre akútnych pacientov s ochorením Covid-19. Niektoré ambulancie museli presunúť.

Umelá pľúcna ventilácia

„Vzhľadom na nárast počtu hospitalizovaných na Infekčnej klinike sme v súčinnosti s RÚVZ a jeho rozhodnutím pristúpili vo FN Nitra k reprofilizácii ďalších 30 lôžok mimo Infekčnej kliniky, v súlade so schválenými fázami pandemického plánu FN Nitra,“ prezradila hovorkyňa nemocnica Tatiana Kubinec.

„Na Infekčnej klinike máme hospitalizovaných 19 pacientov pozitívnych na Covid-19, z toho 4 sú na JIS,“ pokračuje hovorkyňa nemocnice.

Jeden pacient je podľa hovorkyne na umelej pľúcnej ventilácii. Leží na Klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny.

Zmeny v nemocnici

„V dôsledku reprofilizácie lôžok v našom zdravotníckom zariadení sú Ambulancie cievnej chirurgie a neurochirurgie presťahované na prízemí Liečebného pavilónu FN Nitra. Lôžkové oddelenie Cievnej chirurgie a Neurochirurgickej kliniky je presťahované v Liečebnom pavilóne na 3. poschodí,“ informuje nemocnica.

Pacientov zároveň uisťuje, že poskytovanie zdravotnej starostlivosti je v týchto odboroch aj naďalej v plnom rozsahu.

Od 28. septembra je presunutá aj Ambulancia klinickej imunológie a alergológie – lekár MUDr. Vrbicová. „Nájdete ju na 2. poschodí Liečebného pavilónu, v priestoroch Internej kliniky, izba č.7,“ uvádza sa na stránke nemocnice.

„Vstup je cez stranu, kde sú umiestnené reumatologické ambulancie, kde je prístup možný bočným schodiskom a výťahom,“ dodáva nemocnica.

Ordinačné hodiny sú pondelok až piatok od 7.00 do 15.00 hod.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Veľkokapacitné odberové miesto na Covid-19 v Nitre
7
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM