Rôzne

V Nitre potešia všetky deti: Mikuláš príde aj do Divadla Andreja Bagara

Do série mikulášskych podujatí sa zapojí aj najväčšie nitrianske divadlo. Čo všetko si pripravilo?

Ilustračný obrázok k článku V Nitre potešia všetky deti: Mikuláš príde aj do Divadla Andreja Bagara
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Mikuláš tento rok navštívi aj Divadlo Andreja Bagara. Stane sa tak v sobotu 3. decembra o 14.00 a o 16.00 hodine. Deti poteší nielen balíčkami plnými dobrôt. Prinesie aj nové vydanie audiorozprávok.

Hlasy obľúbených hercov

„Audio vydanie výberu piatich klasických ľudových rozprávok Pavla Dobšinského – Mahuliena zlatá panna, Dlhý nos, Berona, Šurienka a Atalienka a Trojruža, ktoré nahovorili herečky a herci Divadla Andreja Bagara v Nitre – Eva Pavlíková, Juraj Ďuriš, Vladena Škorvagová, Martin Nahálka a Kristína Turjanová, si v tento deň budú môcť naši diváci nielen naživo vypočuť, ale aj zakúpiť za uvádzaciu cenu,“ informuje Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre.

Audiorozprávky sú určené pre najmladších divákov. Prinesú známe aj menej známe klasické ľudové rozprávky zozbierané folkloristom, publicistom a zberateľom ľudovej slovesnosti Pavlom Dobšinským.

Prečítajte si tiež

„Mahuliena zlatá panna, Dlhý nos, Berona, Šurienka a Atalienka a Trojruža patria medzi tzv. čarovné rozprávky Pavla Dobšinského a prinášajú príbehy zo sedemdesiatej a siedmej krajiny, spoza červeného mora a dubovej skaly, zo sveta, kde bolo, kde nebolo… Príbehy o udatných princoch, ktorí svojou statočnosťou a hrdinstvom zachránia krásne princezné a ktorí tiež na svojej ceste za šťastím spoznajú, že je dôležité vedieť udržať tajomstvo a dodržať sľub, že sa netreba zbytočne vystatovať, ale ani každému ľahkomyseľne veriť, že klamárov a podvodníkov stretne vždy spravodlivý trest a že aj ten tretí najmladší princ, ktorého nik neberie vážne, môže byť raz kráľom,“ dodáva divadlo.

Koľko to bude stáť?

Detská vstupenka stojí 10 eur a jej súčasťou je aj mikulášsky balíček. Za vstupenku pre dospelého záujemcovia zaplatia 3 eurá.

„Pri nákupe 1 detskej vstupenky si môžete zakúpiť maximálne 2 vstupenky pre dospelého,“ upozorňuje DAB v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM