Hokej

V Nitre panuje spokojnosť: Tri body zo Zvolena sme nečakali, nechal sa počuť Milo

Hokejisti Zvolena nevyužili možnosť dostať sa v piatok večer na čelo Tipos Extraligy. Na domácom ľade totiž prehrali 2:4 s Nitrou a zostali na druhej priečke. Líder je bratislavský Slovan, na ľade ktorého Zvolenčania v utorok vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre panuje spokojnosť: Tri body zo Zvolena sme nečakali, nechal sa počuť Milo
11
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

„Nenadviazali sme na výkon, ktorým sme zvíťazili na Slovane. Útočná tretina z našej strany bola proti Nitre slabá. Nevypracovali sme si dostatok šancí, nebola tam početnosť streľby, tým pádom sme menej ohrozovali brankára. A keď sme ho ohrozili, tak nám šance pochytal. To rozhodlo o zápase. Doháňali sme nepriaznivý výsledok v priebehu zápasu. Chýbal nám pohyb, agresivita a ďalšie veci, ktoré sme si povedali. Dnes to bol kolektívny výkon a kolektívna prehra. Nitrania vyhrali šesť zápasov po sebe, ich výkon sa zlepšil. U nás zaslúžene zvíťazili, pretože sme neboli efektívni,“ hodnotil prehru zvolenský tréner Peter Oremus, ktorého iba potešilo, že až traja jeho zverenci sú v reprezentačnej nominácii Slovenska na dvojzápas s Nemeckom (8.-9. februára): „Chlapci podávajú dobré výkony počas celej sezóny, či už je to Marcinek, Jedlička alebo Mudrák. Zaslúžia si to a ja som veľmi rád, že sú tam.“

Víťazná séria

Nitrania ťahajú šesťzápasovú súťažnú sériu výhier. Vo Zvolene vyhrali tretí extraligový duel po sebe a predtým trikrát triumfovali v Kontinentálnom pohári, ktorý napokon aj získali po prvenstve na finálovom turnaji.

Prečítajte si tiež

Vládne spokojnosť

„Chalani sa na Kontinentálnom pohári dali dohromady. Videli sme niečo iné, zažili sme niečo iné. Splnilo to, čo sme od toho očakávali. Boli by sme radi, ak by sme sa udržali na víťaznej vlne. Máme ťažké zápasy pred sebou, každý bod je pre nás zlatý a keďže mužstvá vyhrávajú pred nami, musíme aj my vyhrávať,“ vyjadril sa po výhre vo Zvolene asistent trénera Nitry Dušan Milo a k samotnému duelu pod Pustým hradom poznamenal:

„Tri body zo Zvolena sme nečakali, ale sme radi, že sme predviedli taký výkon, aký sme chceli. Chalani hrali zodpovedne. Musím pochváliť brankára Kašíka, od neho sa to začalo. Ak nám dá on šancu, tak vieme si to ustrážiť a vieme duel vyhrať.“

Hoci Nitrania na predposlednej priečke v tabuľke bojujú o záchranu v extralige, tak sú iba tretím tímom v aktuálnej sezóne, ktorý dokázal vo Zvolene vyhrať a druhým mužstvom, ktorému sa to po Slovane podarilo za tri body.

„O to viac si to ceníme. My sme hrali vo Zvolene už predtým zápas dobre, prehrali sme o gól, bolo to vyrovnané, len sme inkasovali štyrikrát. Teraz iba dvakrát, aj preto sme vyhrali,“ dodal Milo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

31. kolo:  HKM Zvolen – HK Nitra 2:4
11
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM