Správy

V Nitre otvorili NOVÚ interaktívnu zónu: Deťom odhalí tajomstvá a pamiatky mesta

Nitra má novú atrakciu. Pred niekoľkými dňami verejnosti sprístupnili zaujímavú interaktívno-edukačnú zónu.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre otvorili NOVÚ interaktívnu zónu: Deťom odhalí tajomstvá a pamiatky mesta
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra , Tomáš Holúbek

Turisti a aj obyvatelia Nitry môžu v novej interaktívnej zóne spoznať pamiatky, legendy, zákutia mesta a aj prírody Nitry. „Turistické informačné centrum Nitra vytvorilo interaktívnu a oddychovú zónu, ktorá je umiestnená priamo v prevádzke mestskej informačky,“ informuje mesto Nitra.

Zaujímavosti aj hry

Interaktívna zóna dostala názov TICadlovo. Návštevníci si môžu vyskúšať interaktívne digitálne hry.

„Dominuje tu veľká kreslená mapa s atrakciami Nitry, pamiatkami či turistickými lokalitami. Nitru sa tu dá spoznať lepšie cez monitory s hrami rozdelenými podľa náročnosti a veku či cez digitalizované kreslené povesti. V zóne sa nachádzajú dotykové monitory s príbehmi a hrami, kde si deti otestujú, čo o Nitre vedia. Zahrať sa tu dá s kreslenými magnetkami, cez ne sa dopovedajú príbehy a deti prostredníctvom nich hľadajú, čo v Nitre poznajú,“ dodáva vedenie mesta.

TICadlovo sa nachádza v budove historickej radnice, na rohu pešej zóny a Svätoplukovho námestia, v priestoroch mestského Turistického informačného centra (TIC).

Prečítajte si tiež

Z príjemného materiálu

Celkové náklady na zónu v priebehu dvoch rokov predstavujú 28-tisíc eur a takmer tri štvrtiny z nich pokryli rôzne dotácie.

„Architektky zo Zážitkových stien vytvorili ilustrovanú mapu Nitry, ktorú tvorí 7 pahorkov, to umožní rozvinúť koncept „obkolesenia návštevníka Nitrou“, návštevníci tak lepšie pochopia rozloženie mesta v krajine. V TICadlove sa bude pracovať s 10– až 15-člennými skupinami detí, ktoré budú zážitkovou interaktívnou formou sprevádzané dejinami Nitry, jej pamiatkami, legendami, no pôjdu napríklad aj po stopách Cyrilometodskej cesty,“ píše mesto Nitra na sociálnej sieti.

Všetky prvky interaktívnej zóny boli navrhnuté z prírodných materiálov. Tvorí ich preglejka a masívne drevo: „Ilustrácie hravou komiksovou formou nesú informácie o Nitre v rôznych výškových úrovniach vnímania, pre malé deti sú v spodnej úrovni pohyblivé a otáčacie prvky, väčšie deti majú možnosť pripevňovať tematické magnetky.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Nová interaktívna zóna TICadlovo
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra , Tomáš Holúbek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM