Nikoleta Kováčová Správy

V Nitre opäť MIMORIADNA situácia! Ulica Nad Hrabinou skončila pod vodou, zasadne KRÍZOVÝ štáb, FOTO

Víkendový prívalový dážď opäť zaplavil ulicu Nad Hrabinou v nitrianskej mestskej časti Kynek. Po týždni sa tak zopakovala mimoriadna situácia, primátor zvolal krízový štáb.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre opäť MIMORIADNA situácia! Ulica Nad Hrabinou skončila pod vodou, zasadne KRÍZOVÝ štáb, FOTO
7
Galéria

Ako sme už včera písali, ulicu Nad Hrabinou v nitrianskej mestskej časti Kynek opäť zaplavilo. Problémy obyvateľom spôsobil prívalový dážď v noci zo soboty na nedeľu.

Týždeň s vodou a blatom

Miestni od pondelka bojovali s vodou a blatom, ktoré zničili nielen záhrady, ale aj ich príbytky. Po ani nie týždni sa situácia zopakovala. Voda a blato sa v noci opäť valili z neďalekých polí a vyžiadali si zásah hasičov, ktorí prišli na miesto odčerpávať vodu.

Vo facebookovej skupine Kynek,Šúdol – problémy obyvateľov informovala poslankyňa nitrianskeho mestského zastupiteľstva a členka výboru mestskej časti č. 5 – Diely, Kynek, Mlynárce, Párovské Háje Katarína Welnitzová, že „po obhliadke terénu primátor vyhlásil mimoriadnu situáciu. Na pondelok prisľúbil zasadnutie krízového štábu s účasťou zainteresovaných“.

Nájdu riešenie?

Za jeden stôl si dnes sadnú zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti, miestneho poľnohospodárskeho družstva, firiem z okolia, predstavitelia združenia ulice Nad Hrabinou, expert na vodozádržné opatrenia, poslanci a ďalší, aby našli riešenie. „Situáciu treba riešiť okamžite a komplexne. Ľudia sa boja ďalšieho dažďa,“ dodala Welnitzová.

Prečítajte si tiež:

Zaplavený Kynek v Nitre
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM