Správy

V Nitre na trhoch môžete darovať zálohu za vratný pohár: Pomôže charite

Zálohované poháre na vianočnom trhu môžete odovzdať aj v charitatívnom stánku. Peniaze z vyplatenej zálohy odovzdajú charitatívnym združeniam.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre na trhoch môžete darovať zálohu za vratný pohár: Pomôže charite
Zdroj: Dnes24.sk

Zálohované poháre, ktoré sú novinkou v tohtoročnom vianočnom mestečku v Nitre, pomôžu okrem ekológie aj charitatívnym organizáciám. Ako uviedla radnica, návštevníci trhov ich môžu odovzdať v špeciálnom stánku.

„Peniaze, ktoré sa po vrátení vyzbieraných pohárov získajú z vyplatenej zálohy, budú odovzdané charitatívnym združeniam,“ informoval magistrát.

Prečítajte si tiež

Kde pohár odovzdať?

Mesto tento rok nakúpilo za 17 800 eur celkovo 20 000 vratných pohárov. Návštevníci tak za nápoje platia o dvojeurovú zálohu viac, pri vrátení pohára predajcovi dostanú dve eurá späť. „Ak si však zálohu u predajcu nevyzdvihnú, ale pohár odovzdajú v charitatívnom stánku, môžu podporiť správnu vec a prispieť k šíreniu dobra,“ pripomenul mestský úrad.

Zálohované poháre na vianočných trhoch sú zo špeciálneho polykarbonátového materiálu, ktorý sa nerozbije ani v prípade, že pohár padne na zem. Ako uviedol pred časom hovorca mesta Tomáš Holúbek, garantované je jeho viacnásobné použitie bez toho, aby sa opotreboval.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM