Správy

V Nitre končí zberný dvor na Tehelnej: Na pozemku majú vyrásť nájomné byty

Mesto sa pripravuje na výstavbu nájomných bytov. Na Tehelnej preto ruší a presúva zberný dvor.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre končí zberný dvor na Tehelnej: Na pozemku majú vyrásť nájomné byty
6
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Na Tehelnej ulici už nebude zberný dvor. Mesto k 26. júnu ruší jeho prevádzku. Informovala o tom radnica na svojom webe.

V blízkej dobe ho nahradí nový zberný dvor. „Sídliť bude v areáli bývalej skládky odpadov na Katruši, ul. Cabajská 5D,“ uvádza mesto.

Dôvodom zániku zberného dvora na pozemku bývalého areálu Strediska Mestských služieb je plánovaná výstavba nájomných bytov. Potvrdil to hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Nový zberný dvor

„Nový zberný dvor bude na Katruši z toho dôvodu, že je to najrýchlejší spôsob ako nahradiť zrušený ZD na Tehelnej. Pozemok na Katruši, kde bude zberný dvor, je totiž vo vlastníctve mesta a nevyžaduje si nejaké technicky či finančne náročné úpravy, takže tam môže v dohľadnej dobe vzniknúť zberný dvor,“ dodal Holúbek.

Prečítajte si tiež

V areáli bývalého Strediska Mestských služieb má vyrásť 220 nájomných bytov. Na pozemku s celkovou plochou 19 500 m2 má vyrásť 8 bytových domov. Projekt ráta aj s vybudovaním 300 parkovacích mi­est.

Kedy začnú stavať?

Pôvodne plánovalo mesto začať s výstavbou v prvej polovici tohto roka. „Územné konanie je od februára právoplatné, momentálne prebiehajú všetky procesy na získanie stavebného povolenia. Presný termín sa odhadnúť nedá, závisí od toho, ako prebehnú všetky procesy, ktoré sú pre stavebné konanie potrebné,“ priblížil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zo Slovenska

Priestorová štúdia projektu nájomného bývania na Tehelnej
6
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM