Správy

V nemocnici stúpa počet pacientov z juhu: Zavádza dvojjazyčné označenia

Oddelenia aj orientačná grafika budú okrem slovenčiny značené aj v maďarskom jazyku. V nemocnici už teraz stúpa počet pacientov z južných častí levického okresu.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici stúpa počet pacientov z juhu: Zavádza dvojjazyčné označenia
Zdroj: Nemocnica Agel Levice

Nemocnica v Leviciach začala postupne označovať svoje oddelenia dvojjazyčnými nápismi. Chce tak vyjsť v ústrety pacientom, ktorých materinským jazykom je maďarčina.

Projekt počíta s postupným obnovením orientačnej grafiky všetkých pracovísk nemocnice.

Prečítajte si tiež

Nárast pacientov z juhu

„Dvojjazyčné označenie súvisí s plánovanou účasťou levickej nemocnice v projekte cezhraničnej spolupráce s nemocnicou v Ostrihome v Maďarsku a zároveň s už registrovaným nárastom pacientov prichádzajúcich z južných častí okresu, kde je vyššie zastúpenie po maďarsky hovoriaceho obyvateľstva,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Kde všade pribudnú?

Ako doplnil Belanský, postupne sa dopĺňajú dvojjazyčné značenia v areáli a v pavilónoch nemocnice, pribudli aj na urgentnom príjme či rádiodiagnostickom oddelení.

„Zrealizovalo sa aj dvojjazyčné značenie verejnej lekárne na prízemí polikliniky v pavilóne A. Momentálne pracujeme na veľkoformátových orientačných mapách, triážnom usmernení pacientov na urgentnom príjme a postupne pribudnú označenia ambulancií,“ doplnil Belanský.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

V našej nemocnici už môžete 🧐 vidieť prvé dvojjazyčné označenia. ❓Aké sú to? ❓Ktoré ďalšie plánujeme? To všetko a ešte oveľa viac sa môžete dozvedieť tu: 👇 https://lnk.sk/lhn2 #nasAGEL

Posted by Nemocnica AGEL Levice on Wednesday, March 22, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM