Rastislav Búgel Krimi

V meste na nás dozerá 33 kamier: V roku 2013 objasňovali aj mŕtvolu pri pohostinstve!

Na bezpečnosť v uliciach nášho mesta permanentne dozerá kamerový systém, ktorý pozostáva zo siete 33 kamier. V minulom roku do zoznamu pribudli tri nové.

Ilustračný obrázok k článku V meste na nás dozerá 33 kamier: V roku 2013 objasňovali aj mŕtvolu pri pohostinstve!
Foto: Rastislav Búgel

Na základe vlastných analýz má Mestská polícia v Nitre vytypované rizikové miesta, ktoré sú prioritne monitorované mestským kamerovým systémom. Jedná sa napríklad o centrum mesta a jeho okolie. V súčasnosti mestský kamerový systém disponuje 33 kamerami.

Pribudli nové kamery

V roku 2013 pribudli do mestského kamerového systému 3 nové kamery. „V minulom roku vznikli 3 nové monitorované miesta a to v Starom meste na križovatke ulíc Jesenského a Župného námestia, na sídlisku Klokočina na križovatke ulíc Na Hôrke a Kmeťova a na detskom dopravnom ihrisku na sídlisku Chrenová,“ informuje MsP v Nitre. Rozšírenie mestského kamerového systému bolo zrealizované na základe projektu Šanca pre bezpečnosť. Projekt bol finančne podporený Radou vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality sumou 20 000 eur.

Viac ako 2000 incidentov

„Za rok 2013 sme pomocou mestského kamerového systému pri MsP Nitra zaznamenali spolu 2187 udalostí,“ informuje MsP v Nitre. Na žiadosť PZ SR a hliadok MsP, operátori kamerového systému prezreli alebo zálohovali celkom 253 prípadov. Z 253 prípadov bolo 169 prípadov zálohovaných a poskytnutých na DVD, či CD nosičoch orgánom PZ SR. „V jednom prípade bol zo záznamu kamery objasňovaný prípad ležiacej mŕtvej osoby v blízkosti pohostinstva,“ informuje MsP Nitra.

Proti znečisťovaniu

V uplynulom roku, príslušníci MsP riešili na podnety operátorov kamerového systému aj prípady týkajúce sa neprispôsobivých občanov – bezdomovcov. Jednalo sa o konzumáciu alkoholu, konfliktné správanie, zaberanie či znečisťovanie verejných oddychových zón. „S konzumáciou alkoholu bezprostredne súviseli udalosti ako znečisťovanie verejných priestranstiev, rôzne konflikty medzi jednotlivcami aj skupinami osôb, najmä v lokalitách ulíc Mostná, Kmeťkova a Podzámska,“ informuje MsP v Nitre.

Kamery mestskej polície
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM