Rastislav Búgel Samospráva

V meste je nedostatok miest pre škôlkarov: Radnica zvýši kapacitu o tri triedy

Nitrianska radnica začne v priebehu leta s rekonštrukciou Materskej školy Ľudovíta Okánika. Mestskí poslanci už na tento účel schválili aj peniaze.

Ilustračný obrázok k článku V meste je nedostatok miest pre škôlkarov: Radnica zvýši kapacitu o tri triedy
Zdroj: TASR

Ako uviedol nitriansky viceprimátor Štefan Štefek, v rámci rozpočtových opatrení bola vyčlenená suma 180 000 eur. „Tieto budú použité na výmenu zdravotechniky, inžinierskych sietí, prestavbu sociálnych zariadení, na kanalizačnú prípojku, úpravu dispozície priestorov, opravy podláh a úpravy povrchov,“ vysvetlil.

Vzniknú tri triedy

V zrekonštruovanej MŠ Ľudovíta Okánika vzniknú tri nové triedy, vďaka ktorým sa zvýši kapacita mestských škôlok. Tá je už niekoľko rokov nedostatočná. Tento rok z celkového počtu 915 žiadostí o umiestnenie do niektorej z nitrianskych MŠ nebolo prijatých 193 detí. Radnica sa preto snaží tento problém riešiť zriaďovaním nových tried. Dve boli vytvorené ešte vlani v MŠ Piaristická a jedna v MŠ Mostná.

Presťahujú Jednotu

Po ukončení rekonštrukcie k týmto triedam pribudnú ďalšie na MŠ Ľudovíta Okánika. V minulosti sa kapacita tejto škôlky znižovala a v uvoľnených priestoroch sídlila organizácia Jednoty dôchodcov. Tá bude v priebehu leta presťahovaná do priestorov dnešného hotela Olympia, ktorý mesto prestavia na bytový dom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM