Webnoviny - Futbal

V kádri Nitry na sústredení v Belej aj Čech Halama

Futbalisti corgoňligového klubu FC Nitra od pondelka 11. januára "zarezávajú" na kondičnom sústredení v Belej pri Žiline, kde našli ideálne podmienky pre kvalitnú zimnú prípravu.

Zverenci hlavného trénera Ivana Galáda majú každodenné kondičné a herné tréningy rozložené do troch fáz a pri hre využívajú dve umelé plochy v blízkosti hotela Bránica, ako aj trávnaté ihrisko priamo v obci.

„Hráči prijali pobyt v tomto peknom zariadení veľmi profesionálne a snažia sa plniť pokyny realizačného tímu,“ citovala vo štvrtok oficiálna klubová stránka www.fcnitra.sk slová šéftrénera tímu spod Zobora Ivana Galáda. „Harmonogram prípravy sa snažíme zladiť tak, aby sme popri futbale videli aj krásy Slovenska,“ dodal šéftréner FC Nitra, ktorého zverenci robia v Hoteli Bránica dobrú reklamu svojmu klubu. „Chodí sem veľa ligových mužstiev, preto nás teší, že personál viackrát vyzdvihol inteligenciu našich hráčov,“ pochválil Galád svojich zverencov. Kouč Nitry údajne verí, že jeho mužstvo nebude mať kultivovaný prejav len pri ubytovaní či stolovaní, ale aj na futbalovom ihrisku.

V Belej isté úľavy pri tréningu má kvôli nedoliečenému členku iba Ivan Hodúr, ostatní „idú“ v príprave naplno. K mužstvu sa počas sústredenia pripojil aj 21-ročný český stopér a kmeňový hráč Viktorie Plzeň Jan Halama, ktorý naposledy hosťoval v FK Bohemians Praha. „Zareagovali sme na zranenie Lukáša Štetinu a pozvali Jana Halamu, ktorý s nami pobudne niekoľko dní. Po tejto skúške sa rozhodnem, či u nás zostane aj na jar alebo nie,“ vysvetlil tréner Galád prítomnosť mladého českého legionára.

Jan Halama je členom širšieho kádra českého národného výberu hráčov do 21 rokov, ktorý v Gambrinus lige aj napriek nízkemu veku odohral už 57 zápasov a dal jeden gól. Okrem pražského Bohemiansu a Viktorie Plzeň si obliekal aj dres 1. FK Příbram.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM