Správy

V Dražovciach vzniká komunitné centrum: Jeho cieľom bude integrácia rómskej komunity

V mestskej časti Dražovce sa rozbehli stavebné práce. Ich výsledkom bude nové komunitné centrum.

Ilustračný obrázok k článku V Dražovciach vzniká komunitné centrum: Jeho cieľom bude integrácia rómskej komunity
5
Galéria
Zdroj: Roman Oravec

Ako informovalo mesto Nitra, v Dražovciach aktuálne vzniká nové komunitné centrum, ktorého cieľom bude integrácia rómskej komunity, ktorá tam žije: „Ide o dlhodobé úsilie vytvoriť nadstavbu terénnej práci, ktorú je v tejto mestskej časti dlhodobo vykonávame.“

Čo upravia?

Stavenisko bolo odovzdané začiatkom júna. Vysúťažená firma rekonštruuje priestory, ktoré sú súčasťou areálu miestnej základnej školy.

Aktuálne rekonštruujú elektroinštaláciu, vodoinštaláciu, kanalizáciu a solárny ohrev vody. Neskôr sa bude budovať zatepľovať a upravia sa aj vonkajšie vstupy a areál, pričom bude súčasťou aj archeologický výskum.

Projekt za takmer pol milióna

„Nové centrum ponúkne komunite poradenstvo i pomoc pri integrácii do pracovného prostredia. Zamestnanci budú pracovať so školopovinnou mládežou, ktorá sa v centre bude pripravovať na vyučovanie, prípade im poskytnú doučovanie. Cieľom je podporiť ich pravidelnú dochádzku,“ informuje mesto Nitra.

Radnica na projekt získala nenávratné finančné príspevky a sama sa podieľa 5-percentným spolufinancovaním. „Opravy v hodnote takmer 456-tisíc eur majú byť hotové do konca októbra,“ dodal magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Nové komunitné centrum v Dražovciach
5
Galéria
Zdroj: Roman Oravec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM