Rastislav Búgel Rôzne

V Divadle Andreja Bagara sa zrodila dobrá vec: Krv prišli darovať desiatky ľudí

Desiatky ľudí spoločne darovali krv v priestoroch Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre. Najvzácnejšej tekutiny sa vyzbieralo viac ako dosť.

Ilustračný obrázok k článku V Divadle Andreja Bagara sa zrodila dobrá vec: Krv prišli darovať desiatky ľudí
Zdroj: TASR

V minulom roku sa darovanie krvi uskutočnilo v dvoch vlnách, na jar a na jeseň, pričom do akcie sa postupne zapojili zamestnanci z 12 slovenských miest. Cieľom organizovaného darovania krvi je aktívne vyhľadávať a motivovať ľudí, najmä však nových darcov, aby sa zapojili do darovania krvi a stali sa tak poslami života pre tých, ktorí sa ocitli v ohrození života.

Darovaná krv pomáha ľudom pri ťažkých úrazoch, nehodách, či závažných život ohrozujúcich ochoreniach, pri ktorých je od včasnej transfúzie často závislý život pacienta. Na Slovensku je ročne potrebných až 180 000 jednotiek krvi. Slovenský Červený kríž sa dlhodobo angažuje v šírení osvety a nábore dobrovoľných darcov krvi, ktorí by dokázali zabezpečiť nevyhnutné množstvo krvi na pokrytie potrieb jednotlivých transfúznych staníc. „Projektom Daj pár deci počas pracovnej doby chceme motivovať zamestnávateľov, aby sa pripojili k tejto humánnej aktivite,“ povedala Silvia Kostelná z SČK, koordinátorka programov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM