Rastislav Búgel Basketbal

V basketbale bez prekvapenia: Spišiaci Nitre problémy nenarobili

V 29. kole najvyššej basketbalovej súťaže mužov cestovali Spišiaci na palubovku druhej Nitry. Urbanovi zverenci s hosťujúcim tímom veľké starosti nemali.

Ilustračný obrázok k článku V basketbale bez prekvapenia: Spišiaci Nitre problémy nenarobili
Foto: Rastislav Búgel

V 29. kole basketbalovej extraligy mužov hostila na domácej palubovke druhá Nitra poslednú Spišskú Novú Ves. Už od začiatku bola Nitra aktívnejšia. Spišiakom sa podarilo skórovať až za stavu 17:0 pre Nitru. Prvé dejstvo tak bolo jednoznačne v rukách domácich (26:10).

Začiatkom druhej štvrtiny zabojovali aj hostia a vytvorili šnúru 8:0 na svojej strane. V polovici štvrtiny už bol náskok domáceho tímu len jednociferný. Nitra zabrala na plné obrátky a do konca prvej polovice zápasu opäť zvýšila svoj náskok (48:32).

Dohrali zápas

Aj úvod tretieho dejstva bol v rukách Spišiakov, no opäť iba na chvíľu. Nitra dokázala zvýšiť svoje vedenie na 20 bodov a zápas nabral jasné kontúry (64:51).

V závere zápasu už Spišiakom chýbali sily a tak sa stretnutie len dohrávalo. Nitra dokázala kontrolovať pohodlné vedenie a za stavu 89:75 cestovali hráči zo Spiša opäť bez bodového zisku.

Edymax SPU Nitra – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 89:75 (48:32)

Foto: Rastislav Búgel

Edymax SPU Nitra - BK Spišská N/Ves
1
Galéria
Edymax SPU Nitra - BK Spišská N/Ve
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM