Správy

V atómovej elektrárni Mochovce bolo rušno: Cvične tam vyhlásili núdzový stav, FOTO

V areáli atómovej elektrárne v Mochovciach bol cvične vyhlásený núdzový stav. Dôvod na paniku sa však nekonal.

Ilustračný obrázok k článku V atómovej elektrárni Mochovce bolo rušno: Cvične tam vyhlásili núdzový stav, FOTO
32
Galéria

V areáli Atómovej elektrárne Mochovce sa v stredu uskutočnilo súčinnostné cvičenie zložiek integrovaného záchranného systému a orgánov krízového riadenia Nitrianskeho kraja.

Preverili pripravenosť

O 8.09 h bola ohlásená udalosť na jadrovom zariadení a bol vyhlásený núdzový stav na území jadrového zariadenia, informoval Úrad jadrového dozoru SR.

Cieľom cvičenia bolo preveriť postup a koordináciu činností jednotlivých zložiek v prípade havárie v jadrovej elektrárni a realizáciu opatrení zameraných na ochranu obyvateľstva.

Prečítajte si tiež

Dôležitý nácvik

Účastníci výcviku si precvičili vyhlásenie mimoriadnej situácie, ohraničenie ohrozeného územia, evakuáciu osôb, vykonanie protiradiačných opatrení, dekontamináciu, vykonávanie radiačného monitoringu, dozimetrické merania, reguláciu osôb a dopravných prostriedkov.

„Súčinnostné cvičenie absolvovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Krajského riaditeľstva HaZZ v Nitre a štyria dobrovoľní hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Tekovské Lužany. Ich primárnou úlohou bolo zabezpečiť inštaláciu stanice na vykonávanie hygienickej očisty a dekontamináciu osôb a následné zabezpečovanie vody v potrebnom objeme pre príslušníkov Ozbrojených síl SR na vykonávanie dekontaminácie a hygienickej očisty osôb,“ informovalo Krajské riaditeľstvo HaZZ v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Cvičenie v Atómovej elektrárni Mochovce
32
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM