Rastislav Búgel Kultúra

Užite si atrakcie výhodne: Zľavovú turistickú kartu predstavia počas slávností Nitra, milá Nitra!

Ďalším krokom, ktorý by mal prilákať turistov do nitrianskeho regiónu je nová zľavová karta. Predstavia ju na nitrianskych mestských slávnostiach.

Ilustračný obrázok k článku Užite si atrakcie výhodne: Zľavovú turistickú kartu predstavia počas slávností Nitra, milá Nitra!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska organizácia cestovného ruchu v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch, Nitrianskym samosprávnym krajom a Mestom Nitra pripravili pre turistov v nitrianskom regióne zľavovú kartu.

„Karta bude prinášať návštevníkom okamžité zľavy na ubytovanie, služby z oblasti gastronómie, návštevu pamiatok a zaujímavostí, wellness, tradičné produkty z regiónu a ostatné služby,“ informuje Dana Póčiková z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu. V rámci kraja projekt podporilo viacero termálnych kúpalísk, múzeí, Národný žrebčín, Agrokomplex, medovina Tomka, vinárstva a iné. „Zľavu na ubytovanie poskytnú hotely nielen v Nitre ale v celom kraji, okrem iných Hotel Mikado alebo Hotel Thermalkesov. Do projektu sa doposiaľ zapojilo 70 partnerov, tento počet sa môže do budúcna zvyšovať,“ informuje Dana Póčiková.

Turistická karta ponúkne zľavy vo výške od 5% do 50%.

Uvedenie regionálnej zľavovej karty sa bude konať v sobotu 4. júla o 20.00 hodine na Svätoplukovom námestí počas podujatia Nitra, milá Nitra, kedy ju slávnostne uvedú do života predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica, primátor mesta Nitry Jozef Dvonč, predseda predstavenstva Nitrianskej organizácie cestovného ruchu Ján Vančo a prevádzkovateľ karty Jana Ižvoltová. Samotný predaj karty začne 10. júla 2015, kedy sa dostane na pulty zapojených prevádzok, informačných kancelárií a ostatných predajných miest vrátane internetovej stránky www.regionnitracard.sk. „Cena zľavovej karty je 6 €. Distribúcia kariet bude prebiehať vo vybraných ubytovacích zariadeniach aj formou pobytových balíkov, kedy dostane návštevník kartu bezplatne ako bonus k ubytovaniu,“ informuje Póčiková z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM